Hirdetés

A vagyonod alapján rangsorol ez a gonosz bankautomata



|

Fotós toplistán teszi közszemlére a felhasználói számlaegyenlegét a nem mindennapi masina, ám a készítői szerint ezzel egy magasabb célt szolgál.

Hirdetés

A december elején megrendezésre került Art Basel Miami Beach Észak-Amerika egyik legrangosabb szabású kortárs művészeti vásárának számít, ahol nem ritkán több millió dolláros értékű alkotások cserélnek gazdát.

Az idei rendezvény legnagyobb szenzációját egyértelműen a brooklyni illetőségű MSCHF (mischief, vagyis csíny) művészeti kollektívának köszönhetjük, akik tavaly azzal szerepeltek a nemzetközi hírekben, hogy egy emberi vért tartalmazó cipő miatt keveredtek pereskedésbe a Nike-val.

A 2022-es Art Basel Miami népét egy gonosz bankautomatával lepték meg, amely egy fényképes ranglistán ábrázolja azoknak az egyenlegét, akik beledugják a kártyájukat.

Hirdetés

A nagy figyelmet kiváltó masina által összeállított listán akadtak 0 dollárral szereplő "versenyzők" is, egy ideig pedig a 3 millió dollárral villogó Diplo vezette a rangsort, a végső győztes viszont egy ismeretlen pár lett, akiknek a mosolygós fotója egy 9,5 millió dolláros egyenleg mellett virított a rendezvény utolsó napján.

Daniel Greenberg, az MSCHF társalapítója a CNN kérdésére elmondta, hogy az ATM Leaderboard nevű gépet a "gazdagsághajhászó impulzusok szó szerinti desztillációjának" szánták, amelynek szerinte nem is találhattak volna jobb helyet, mint a Lamborghinit bérlő, rolexes látogatók hadát vonzó Miami Basel. Az ATM tehát egyfajta fizikai megtestesülése annak a vágynak, ami a vagyonos embereket a pénzükkel való kérkedésre ösztönzi.

Ami pedig a gép jövőjét illeti, Greenberg reméli, hogy egy olyan tulajdonoshoz, vagy bérlőhöz kerül, aki más rendezvényekre is elviszi, így több helyen is találkozhat vele a közönség.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.