Hirdetés

A várt összeg duplájáért vitték el a bontatlan iPhone-ok Szent Grálját



|

Árverési rekordot döntött az LCG Auctions listáján felbukkant első generációs iPhone.

Hirdetés

Habár a 2007-ben piacra dobott első generációs iPhone a maga korában valóban csodaszámba menő kütyünek számított, a mai igényeket már nehezen szolgálná ki a készülék, amelyről még hiányzott az App Store alkalmazásbolt, nem támogatta az egyedi hátterek beállítását és még a hálózati kapcsolat esetében is csak a 2G-ig jutott.

Mindez viszont cseppet sem jelenti azt, hogy ne lehetne 2023-ban is keresett portéka az első almás mobil, amit most egy rekordot döntő árverés bizonyít.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk arról a bontatlan csomagolásban megőrzött eredeti iPhone-ról, amely az LCG Auctions weboldalán bukkant fel, és előzetesen legfeljebb 100 ezer dolláros eladási árat jósolt neki árverési ház. A tegnap lezárult licitverseny azonban magasan túlszárnyalta a szervezők elvárásait: a mobilért végül 190 372 dollárt, vagyis több mint 63 millió forintot fizetett az ismeretlen új tulajdonosa.

A meglepően magas leütési több tényező is szerepet játszhatott. Az egyik ok, hogy a készülék csomagolása még a hasonló leletekhez képest is kiemelkedően újszerűen hat, ráadásul egy különösen ritka, 4 GB-os modellről van szó. Ez a tárhely már 2007-ben sem számított túl izmosnak, ezért a nagyközönség inkább a 100 dolláros felárral kínált 8 GB-os variánst választotta, melynek következtében az Apple mindössze 2 hónapig árusította a kisebb kivitelt.

Mindezek tetejébe pedig ez a konkrét példány az iPhone egyik eredeti mérnökének tulajdonát képezte, így minden adott volt ahhoz, hogy bankot robbantson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.