Hirdetés

A vártnál később jöhet az Apple VR-headsete



|

Egy megbízható forrás úgy tudja, hogy nem az eredeti tervek szerint halad a Vision Pro rajtjának előkészítése.

Hirdetés

Hosszú évekig tartó találgatást követően az Apple végül a nyár során leleplezte le a Vision Prót, amely a cég régen várt belépője lesz az AR/VR szemüvegek piacára. Az almás viszonylatban is méregdrágának számító, 3500 dolláros eszköz a tartalomfogyasztást igyekszik új szintre emelni, és eleinte csupán az Egyesült Államokban fogják értékesíteni.

A forgalmazás kezdete kapcsán a vezérigazgató Tim Cook szeptemberben azt ígérte, hogy valamikor 2024 elején kerül boltokba a termék, ám egy friss jelentés szerint némi csúszással kell számolni.

Hirdetés

A Bloomberg ügyeletes Apple-elemzőjeként már többször is megbízható forrásnak bizonyult Mark Gurman ugyanis a legújabb hírlevelében arról ír, hogy habár a cupertinóiak eredetileg januári rajttal számoltak, végül csak március környékén dördülhet el a startpisztoly. A szivárogtató szerint a januári rajtra utalt, hogy visionOS operációs rendszer legújabb bétája már a terméket bemutató írott- és videós anyagokat is tartalmazza.

A késés oka, hogy az Apple nem halad elég gyorsan a terjesztés szervezésével, amit ezúttal a szokásosnál is szorosabban fog a kezében a cég. A Vision Próból ugyanis egyetlen viszonteladó sem kap, kizárólag az Apple saját bolthálózatában lehet majd beszerezni, ahol minden egyes üzletben jelentős készleteket kell felhalmozni a headsetből, tekintettel az egyedi igényekhez passzoló fejpántokra és orvosi lencsékre. A terméket azonban még így sem lehet majd csak úgy leemelni a polcról, hanem személyesen vagy az interneten keresztül kell időpontot foglalni a megvásárlásához.

Ha hihetünk az eddigi pletykáknak, az első körös tengerentúli rajtot még 2024-ben követni fogja a nemzetközi értékesítés, az viszont elképzelhető, hogy ez is több hullámban zajlik majd, így nem biztos, hogy a jövő év a magyar vásárlóknak is elhozza majd az almás VR-élményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.