Hirdetés

A vérnyomást, a vércukorszintet és még sok mást is mér a Movano okosgyűrűje



|

Az újdonság a napokon belül induló CES 2022-n fog debütálni.

Hirdetés

A techvilág rendesen rácuppant a virágkorát élő testkultúrára, így az utóbbi években burjánzanak a piacon az ezzel kapcsolatos alkalmazások és termékek. Az utat a fitnesz- és egészségügyi funkciók garmadájával felszerelt okosórák és okoskarkötők törik, de már megjelentek a színen az okosgyűrűk is.

Az első fecske a finn Oura volt, amely már saját üdvöskéje, az Oura Ring harmadik generációjánál tart, szorosan a nyomában viszont ott lohol a Movano nevű startup is, akik a januárban esedékes CES 2022-n fogják bemutatni a maguk elképzelését.

Hirdetés

Az egyszerűen csak Movano Ringnek hívott termék kapcsán azt ígéri a cég, hogy nem csak az aktivitásunkat és az edzéseinket követhetjük majd vele, de az alvást, a pulzusszámot, a légzést, a testhőmérsékletet, a véroxigén-szintet és egyéb értékeket is. A gyártó továbbá kifejlesztett egy rádiófrekvenciás technológiát, ami a vérnyomás és a vércukorszint monitorozását is beemeli a repertoárba, ennek azonban még zajlik a klinikai tesztelése.

A Movano szerint a fekete, ezüst, arany és réz színekben készülő gyűrű lesz az "egyik legmegfizethetőbb egészségügyi eszköz", amelyből arra következtethetünk, hogy valahová a 314 eurós Oura Ring alá szeretnék belőni az árát. A konkrét összeg sajnos titok, de a cég úgy nyilatkozott, hogy az előfizetéses modellt is fontolóra veszik.

Ez pedig nem szokatlan a kategóriában, hiszen az Oura is így csinálja: a finnek gyűrűje csak egy havi 5,99 eurós szolgáltatással használható, ami az első fél évben ugyan ingyenes, de aztán könyörtelenül beindul a számlázás. De bónusz példaként felhozhatjuk a Whoop trackert is, amihez kizárólag előfizetős konstrukciókon keresztül juthatunk hozzá.

A Movano tervei szerint csak valamikor 2022 második felében kerül sor a gyűrű "béta kiadására", így a szélesebb közönségnek még viszonylag sokat kell rá várnia. A termék kapcsán az is lényeges információ, hogy a funkcióit tekintve ugyan bárki használhatja, de a gyártó elsősorban a nőknek szánja, s ennek megfelelően alakította ki a dizájnt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.