Hirdetés

A világ legvékonyabb hajtogatós mobilja a Xiaomi Mix Fold 3



|

Ütős modellel ugrik a Samsung torkának a kínai gyártó.

Hirdetés

A Xiaomi is azon gyártók sorát gyarapítja, amelyek igyekeznek kiszolgálni a nagyközönség hajtogatós telefonok iránt érdeklődő rétegét. Erre a 2021-ben piacra dobott Mix Fold volt a kínai cég első próbálkozása, majd tavaly megkaptuk a világ legvékonyabb csikicsuki-mobiljaként beharangozott második generációt is.

Most pedig a Xiaomi tovább halad a kitaposott úton, és mindössze néhány héttel a nagy rivális Samsung Z Fold5 debütálása után előrukkolt a Mix Fold 3-mal, amely ismét a karcsúsítást tűzte a zászlajára.

Hirdetés

Ennek köszönhetően a Snapdragon 8 Gen 2+ chipsetre épülő újdonság becsukott állapotban csupán 10,9 mm, kinyitva pedig 5,3 mm vastag, vagyis a mérnökök 0,1 és 0,3 mm-t faragtak le belőle az elődjéhez képest. Ehhez egy teljesen új, vertikális elrendezéssel bíró alaplapra kellett felhúzni a hardvert, amit házon belül tervezett a Xiaomi.

A fogyókúra másik kulcsa a szintén megújult zsanér: a Mix Fold 3-ban egy 198 alkatrészből álló konstrukció dolgozik, amely 17%-kal kevesebb helyet igényel a korábbi megoldásnál. A három részre osztott szerkezetben 14 mikrozsanér dolgozik, lehetővé téve a 45-135 fokos kinyitott állapotban való rögzítést.

Ami a specifikációkat illeti, a fent említett Snapdragon csúcsprocesszor mellett tárhelytől függően 12-16 GB memóriát kapunk, maximum 1 TB-os UFS 4.0-s kapacitással. A Mix Fold 3 belső kijelzője egy 8,03 hüvelykes LTPO OLED+ panel 120 Hz-es képfrissítéssel és 130 nites maximális fényerővel, míg a külső burkolatra egy 6,56 hüvelykes AMOLED megjelenítő került, szintén 120 Hz-es képfrissítéssel, ám 2600 nites fényerővel.

Az új hajtogatós bajnok a kamerák számára is rálicitált, így ezúttal nem három, hanem négy szenzor figyel a hátlapon. A Leica optikákkal megtámogatott rendszer egy 50 MP-es Sony IMX 800-as fő érzékelőből, egy 12 MP-es ultraszéles egységből, egy 10 MP-es telefotó kamerából és egy 10 MP-es periszkópos modulból áll. Az utóbbi 5x-ös optikai ráközelítést tesz lehetővé, beépített képstabilizálással (OIS).

Az üveg és  kompozit szálas hátlappal, arany és fekete színekben érkező fenevadat egy 4800 mAh-os akkumulátor tartja életben, 67 W-os gyorstöltéssel és 50 W-os vezeték nélküli töltéssel. Ahogy a Xiaomitól megszokhattuk, a bemutató első körben csak Kínának szól, ahol kiviteltől függően 440-540 ezer forintnyi jüanért csaphatnak le a vásárlók a Mix Fold 3-ra. A nemzetközi rajt időpontja egyelőre nem ismert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.