Hirdetés

A Virgin Galactic egyre közelebb hozza az űrturizmust



|

A második SpaceShipTwo tesztre készül a Virgin Galactic Új-Mexikóban, így egy lépéssel közelebb kerülünk az űrturizmushoz.

Hirdetés

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Virgin Galactic és az űrturizmus, a SpaceShipTwo kvalifikációs programjával. A cég nemrég siklórepülést hajtott végre a VSS Unity űrhajóval, miután a módosított VMS Eve hordozó elengedte. Ez volt a második ilyen teszt Új-Mexikóban, ezúttal nagyobb magasságban és sebességgel, mint először. Legközelebb már meghajtással repülhetnek, de érdemes megjegyezni, hogy egy korábbi teszten a Unity már repült szuperszonikus sebességgel a Föld fölött 55,9 mérfölddel. 

Hirdetés

Ezeket a teszteket 2018-ban, négy évvel a végzetes VSS Enterprise-baleset után kezdték újra. Egyelőre hasonló problémák nem támadtak, a siklórepülés a terv szerint ment, megvannak az értékes adatok, amelyek segíthetnek majd a fizetős űrturizmus felvirágoztatásában. 

A Virgin eredetileg már az idei év közepén rendszeres járatokat akart indítani, de bőven várnak még rá tesztek, így legjobb esetben is az év végétől szolgálhat ki turistákat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.