Hirdetés

A Vodafone jótékony célból elárverezi a világ első SMS-ét



|

A Vodafone Magyarország anyavállalata digitális műtárgyként ad túl a legendás szöveges üzeneten.

Hirdetés

Egyre nagyobb biznisszé válik az NFT-k, azaz a virtuális műtárgyak piaca. A Non-fungible Token magyar megfelelője a nem helyettesíthető tárgy, vagyis olyan digitálisan tárolt információ, amiből valóban csak egy létezik, ehhez pedig a blokklánc-technológiát hívják segítségül. Szerkesztőink pár hónapja igyekeztek már elemezni a jelenséget, ami akkorára dagadt, hogy 2021 szavának is ezt választották.

Amíg az internet forráskódjáért valaki 5 millió dollárnál is többet fizet vagy éppen 3 milliárd forintot kínálnak egy punk képért, addig a népszerűség nem meglepő, ráadásul egy kis segítséggel bárki készíthet magának saját NFT-t, szóval messze még a felhajtás vége.

Hirdetés

Most maga a Vodafone is kipróbálja magát az NFT-k területén, noha nem a meggazdagodási vágy érdekében, hanem jó ügyből kifolyólag: a Vodafone Magyarország anyavállalata, a Vodafone Group ugyanis aukcióra bocsájtja a világ első elküldött SMS-ét, amelyet a hálózatukon keresztül, 1992. december 3-án, egy karácsonyi buli alkalmával továbbítottak a cég alkalmazottjának, Richard Jarvisnak. A szöveges üzenet tartalma: "Merry Christmas", azaz "Boldog karácsonyt".  

A december 21-én, kedden megtartandó online árverésen digitális műtárgyként lehet majd beszerezni az SMS-t továbbító részletes kommunikációs protokoll egyedi másolatát, a Vodafone pedig a kriptovalutában befolyt összeget jótékony célra fordítja, azt teljes egészében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága fogja megkapni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.