Hirdetés

A Windows 11 érzékelni fogja, ha eltakarjuk a PC kameráját



|

Hasznos szoftveres újítást kap a Microsoft operációs rendszere.

Hirdetés

Volt idő, amikor még paranoiásnak bélyegezték azokat, akik a megfigyeléstől tartva ragasztószalaggal, vagy más segédeszközökkel takarták el a laptopjuk kameráját. Aztán jött az internet széleskörű elterjedése és vele az adatvédelmi botrányok tömkelege, így ma már több notebook és külső webkamera is elhúzható takarócsúszkával érkezik.

Ezek tulajdonosainak lehet hasznos a Windows 11 közelgő frissítése, melynek köszönhetően a rendszer már értesíteni fogja őket, ha takarásban felejtik a lencsét.

Hirdetés

A Microsoft a Windows Insider program tesztelőinek szóló blogon jelentette be a változtatást, ami a Dev csatornán került be a Windows 11 25182-es előnézeti kiadásába. Ahogy az alábbi képernyőfotón is látható, az operációs rendszer értesítést küld, ha kitakart állapotban próbáljuk használni a kamerát, illetve instrukciókkal is szolgál a további teendőkről.

Az új típusú figyelmeztetés csak támogatott hardverekkel működik majd, ezek között viszont csupán a Microsoft Modern Webcamot említi konkrétan a blogposzt. További fontos változtatás, hogy a 25182-es Preview Build gyorsabbá tette a Kamera alkalmazást az Arm64-es erőforrásra épülő számítógépeken (ilyen például a Surface Pro X, vagy a Lenovo ThinkPad X13s).

Arról nincs információ, hogy a kamerás értesítés mikor kerülhet be a Windows 11 nyilvános verziójába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.