Hirdetés

A Windows 11 legutóbbi frissítése kinyírja a Chrome-ot?



|

Mondjuk úgy, hogy a Microsoft programjai nincsenek túl nagy barátságban más fejlesztők böngészőivel.

Hirdetés

Nem is olyan rég derült ki, hogy a Microsoft fejlesztőinek öt évébe telt, hogy kijavítsanak egy olyan hibát, amely miatt a Defender a Firefox futtatása közben 100%-ra terhelte a processzort; most pedig megint homokszem csúszott a gépezetbe, mert a Windows 11 legutóbbi frissítése után a Chrome egyeseknél nem indul el.

A hiba a legutóbbi patch keddet követően jelentkezett; a vállalat minden hónap második keddjén adja ki a Windows 10-et és Windows 11-et, valamint a Microsoft egyéb szoftvereit érintő biztonsági javításokat. A legújabb javítások telepítése után viszont azok a Windows 11 felhasználók, akik a Malwarebytes vírusirtóját és a Chrome böngészőt egyaránt használják, arra panaszkodnak, hogy utóbbit nem tudják elindítani többé. A Malwarebytes szerint a problémát a KB5027231-es számú frissítés okozza. Ennek a javításnak az eltávolítását követően a Chrome ugyan újra használható, de természetesen ez legfeljebb csak átmeneti tapaszként szolgálhat, hiszen így a patch által javítandó hibák a rendszerben maradnak.

Hirdetés

A pontos ok vagy okok egyelőre nem ismertek, így az sem teljesen biztos, hogy a Microsoft térfelén pattog a labda; abból, hogy a Windows 10-et nem érinti a hiba, az következik, hogy a Windows 11 lehet a ludas, abból viszont, hogy csak a Malwarebytes programját használókat érinti, a vírusirtóra lehet inkább gyanakodni.

A Malwarebytes mindenesetre gőzerővel dolgozik a pontos ok vagy okok felderítésén; a fejlesztő addig is azt javasolja ügyfeleiknek, hogy vegyék ki a Chrome-ot a védett szoftverek listájából, így a böngésző újra használhatóvá válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.