Hirdetés

A Wordtől ellesett funkcióval erősít a Jegyzettömb



|

A Microsoft továbbra sem hagy fel a Jegyzettömb finomítgatásával, további újdonságok érkeznek.

Hirdetés

Habár a Windows 11 eddig erősen bukásnak tűnik, azt azért meg kell hagyni a Microsoft legújabb operációs rendszerének, hogy lényegi frissítéseket hozott egy sor régi rendszeralkalmazásba a Windows Intézőtől a Painten át egészen a Jegyzettömbig, amit mintha teljesen kicseréltek volna. A Windows 11 rajtja óta ugyanis a szövegszerkesztő rengeteget veszített a sokáig érintetlen, fapados jellegéből, és a megújult dizájnon túl olyan újdonságok kerültek bele, mint a régen hiányzó sötét mód, a tabek kezelése, az automatikus sortörés vagy az automatikus mentés.

A felhasználók joggal gondolhatnák, hogy ezzel befejezettnek tekinthetjük a munkát, ám a redmondiak még mindig nem állnak le, és a Windows 11 26010-es Insider Preview Buildjében két további funkcióval bővítették a jó öreg Notepad repertoárját.

Hirdetés

Az egyik a régóta hiányzó karakterszámláló, amely alap helyzetben a teljes szövegre vonatkozó adatot mutatja, egy bizonyos részt kijelölve viszont már az adott szekcióét is - épp úgy, mint a Wordben. A másik újdonság pedig az, hogy a fájlokra kattintva már közvetlenül is indíthatunk jegyzettömbös szerkesztést a Windows Intézőben. Ehhez csak jobb gombbal kell az adott fájlra, vagy fájlokra klikkelnünk, a legördülő listán pedig már a "Szerkesztés a Jegyzettömbben" lehetőség is ott figyel. A funkciók a Jegyzettömb 11.2311.29.0-s verziójában debütáltak.

A Microsoft emellett további változtatásokat is eszközölt a Windows 11-ben, így például már elrejthetjük a híreknek szentelt szekciót a Widget-fülön, aminek bizonyára sokan fognak örülni. Az aktuális tesztverzió összes módosításáról ide kattintva tájékozódhatsz, az új funkciók nyilvános megjelenésére pedig valamikor a következő hónapok során érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.