Hirdetés

A Xiaomi 14-széria elárulta, mennyivel lesznek erősebbek a jövőbeli androidos csúcstelefonok



|

Tarol a teljesítményteszteken a Xiaomi 14, a jelek szerint nem a levegőbe beszélt a Qualcomm az új Snapdragon 8 Gen 3 chip dicséretével.

Hirdetés

Izgalmas időszak előtt állunk az androidos telefonokat illetően, hiszen csak nemrég mutatkozott be a számos jövőbeli csúcsmodellt hajtó Snadpragon 8 Gen 3 SoC, amely az új, 4 nm-es gyártástechnológián alapulva 30%-kal gyorsabb CPU-t és 25%-kal jobb GPU-t ígér, nem is beszélve a felturbózott mesterséges intelligenciás képességekről.

A legfrissebb teljesítménytesztek pedig már el is árulják, hogy mekkora ugrást hoz a gyakorlatban a Qualcomm új erőforrása, a chipet használó első mobilok, a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Pro ugyanis rögtön a mezőny élére ugrottak.

Hirdetés

Az Antutu nemrég osztotta meg az októberi benchmark-ranglistáját, amelyen zömében az előző generációs Snapdragon 8 Gen 2-es processzorral hajtott androidos telefonok sorakoznak, a Xiaomi 14-ek színre lépésével viszont új királyokat avathattunk. A csúcson a normál Xiaomi 14 16 GB memóriával és 512 GB tárhellyel rendelkező kiadása áll, 1 997 427 ponttal (ez az összes, az adott készülékkel elvégzett mérés átlaga), szorosan mögötte pedig a szintén 16/512 GB-os Xiaomi 14 Prót találjuk 1 985 014 ponttal.

Ehhez képest kifejezetten deréknek mondható, hogy a Snapdragon 8 Gen 2-es OnePlus Ace 2 Pro 1 663 507 ponttal birtokolja a bronzérmet, az augusztusban kiadott készüléknek viszont 24 GB memóriára volt szüksége ehhez. Az eredmények fényében izgatottan várjuk, hogy a Qualcomm többi partnere is előrukkoljon a saját, Snapdragon 8 Gen 3-as fenevadaival, hiszen olyan gyártók fogják harcba küldeni a platformot, mint a Samsung, az Asus, a Honor vagy a realme.

Az Antutu emellett a középkategóriás készülékek aktuális ranglistáját is közzétette, ami ebben a szegmensben is a Qualcomm-erőforrások fölényéről árulkodik: a mezőnyt itt magasan a realme GT Neo 5 SE és a Redmi Note 12 Turbo dominálja, mindkettő a Snapdragon 7+ Gen 2 SoC-ot és 16 GB-nyi memóriát lovagolva meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.