Hirdetés

A Xiaomi is sokkamerás mobilokkal készülhet



|

A Nokia 9 PureView érkezése után nem csak a Sony, de a Xiaomi is összefog a Light szakembereivel.

Hirdetés

A Xiaomi az elmúlt években folyamatosan le volt maradva a riválisaitól az okostelefonok kameráinak terén. Most azonban minden megváltozhat, ugyanis a Xiaomi együttműködésbe kezdett a Light szakembereivel. 

Hirdetés

Ilyen korán persze még nincs szó konkrét termékről, a cél azonban az, hogy többkamerás okostelefonokat alkossanak, amelyek DSLR-szintű minőséget ígérnek. A Xiaomi tapasztalatát a Light fejlett számításalapú képkezelő technológiájával kombinálják. 

Szintén a Light érdeme (és a Nokia-szakembereké) a Nokia 9 PureView. Ez 5 hátlapi kamerát kínál, ezek közül kettő 12 megapixeles RGB szenzort használ, három pedig 12 megapixeles monokróm szenzort. A fotózásnál mind együtt dolgozik a részleteket, színeken, majd egyesíti a rendszer a képeket. A fókusz később is állítható, a dinamikatartomány elméletileg a kategóriában nem látott magasságokba szökik, és az expozíció is függetlenül állítható. 

A 60 megapixelnyi feldolgozott adatot generáló eredmény 1200 mélységréteget hoz létre bokeh effektes fotóknál. Ezek fokozatosan mosódnak el, vagyis a lehető legtermészetesebb a hatás. A Google Fotókban pedig a fókuszpont később is módosítható. 

A Nokia mobilja persze csak egy példa a Light technológiájára. Hamarosan a Sony és a Xiaomi is megmutathatják, hogy mit találtak ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.