Hirdetés

A Xiaomi készülhet el először a képernyő alá épített kamerával



|

A jelentések szerint a Xiaomi hamarabb villanthat képernyő alá épített szelfikamerát, mint a Samsung.

Hirdetés

Az úttörő technológiák javarészt továbbra is a mobilpiacon bukkannak fel elsőként, a gyártók pedig továbbra is nagy versenyt folytatnak a teljesen kávamentes kijelzőért. A cél az, hogy ne kelljen felugró kameramodulokkal vagy szétcsúsztatható kialakításokkal bajlódni a szelfikamera érdekében. 

Hirdetés

A legtöbben úgy vélik, hogy a Samsung lesz az első, amely megalkotja a kijelző alá épített szelfikamerát, talán már a Galaxy S11 szériánál. 

A jelentések szerint azonban a Xiaomi is gőzerővel dolgozik azon, hogy elkészüljön az első valódi kávamentes kijelzővel felszerelt okostelefonnal, amely már képernyő alá épített előlapi kamerát kínál. 

A szabadalmat a kínai ITHome szúrta ki, és a leírtak alapján úgy tűnik, hogy a Xiaomi két külön kijelzőt használna, hogy megoldja a lehetetlent. 

Egyelőre úgy tűnik, hogy a szelfikamera rejtve lenne az első kijelző alatt, azonban majd amikor használni akarják, akkor láthatóvá válik. Vagyis amikor használaton kívül lesz, akkor a képernyőbe semmi nem lóg bele, sem káva, sem szenzorsáv, sem fúrt kamera. 

Nem sokkal később pedig előkerült egy módosított Xiaomi Mi 9 is, amely már videón látható, a kijelzője alá épített szelfikamerával:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.