Hirdetés

A Xiaomi megoldja a modern okostelefonok egyik nagy problémáját



|

A kínai gyártó képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasója az eddig megszokottnál sokkal nagyobb felületen érzékel.

Hirdetés

A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóknak igen nagy figyelem jutott, azonban a Huawei Mate 20 Pro és a OnePlus 6T a technológia jelenlegi verziójának több hátrányára is rámutattak. Az egyik, hogy az optikai szenzorok lassabbak és pontatlanabbak, mint az elmúlt években használt szenzorok. Ezen a Galaxy S10 javít majd ultrahangos szenzorral. 

Hirdetés

A másik gond, hogy a képernyő ujjlenyomatot érzékelő része meglehetősen kicsi. Bár általában animáció segíti a pontos elhelyezést, sajnos így is muszáj a pontos területet megérinteni. Ehhez pedig mindenképp rá kell nézni a kijelzőre. Sietve tehát elég nehéz feloldani a készüléket, mindenképp nehezebb és lassabb, mint egy hátlapi ujjlenyomat-olvasóval. 

A Xiaominak azonban van erre a problémára egy megoldása. A cég elnöke, Bin Lin a Weibón személyesen tett közzé egy videót egy olyan prototípusról, amelynek a képernyője nagyobb aktív feloldási területtel rendelkezik. Ezt persze a YouTube-ra is feltették. 

Az elnök szerint a feloldási terület 50 x 25 milliméteres, vagyis ötször akkora, mint az eddigi okostelefonokon. Ennek hála nem kell azt keresgetni, hogy a kijelző melyik részére helyezzünk az ujjunkat. Bin szerint a technológia jól vizsgázott a Xiaomi rajongói körében, ezért a jövőbeli készülékekbe be is építik. 

Apró érdekesség, de az Oppo időközben rá is licitált a Xiaomira: az MWC-n olyan leolvasót mutatnak be, ami nem ötször, hanem tizenötször nagyobb érzékelési területet garantál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.