Hirdetés

A YouTube letiltotta a Discord legnépszerűbb zenés botját



|

Felhasználók millióival büszkélkedhetett a lelőtt szolgáltatás.

Hirdetés

Az idei évben a YouTube befűtött a katalógusára épülő külsős szolgáltatásoknak, és a szerzői jogok megsértésére hivatkozva számos népszerű megoldást kényszerített leállásra, köztük videóletöltő oldalakkal és a Discord kommunikációs platform zenés botjaival.

Az utóbbiak sorában nemrég a Groovy ellen lépett fel a videómegosztó, most pedig a legnépszerűbb bot, a Rythm fejlesztői jelentették be, hogy kénytelenek felhagyni az eddigi tevékenységükkel.

Hirdetés

A prémium előfizetést is kínáló szolgáltatás havonta nagyjából 30 millió aktív felhasználóval rendelkezett, akik linkekkel bővíthették a botot, megosztott, közösségi lejátszási listákat hozva létre az adott csatornákon.

A Rythmöt gondozó csapat azonban bizakodó: hivatalos közleményük szerint már nagyjából egy éve számítottak a YouTube fellépésére, ezért a színfalak mögött javában dolgoznak egy új megoldáson, ami "forradalmasítja a zenehallgatást".

A csapat most mindenkitől azt kéri, hogy hagyják futni a Rythmöt a szervereiken, és iratkozzanak fel a hírlevelükre, hogy elsőként értesüljenek a következő hónapok során megosztásra kerülő részletekről. A botot létrehozó Yoav a The Verge-nek nyilatkozva arra is figyelmeztetett, hogy a YouTube nem áll meg ennyinél, és hamarosan a többi bot fejlesztői is megkaphatják a hivatalos felszólítást a szolgáltatásuk lelövésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.