Hirdetés

A YouTube továbbra is tartja magát ahhoz a korlátozáshoz, melyet a „Nagy Lezárások” miatt vezetett be



|

Lassan már elfelejtjük, hogy pár éve a feje tetején állt a világ, de a platform még mindig nem oldotta fel a 480p-s korlátozást a megvásárolt mozikon.

Hirdetés

Mikor 2020 tavaszán hónapokra lezárták az országot egy fertőző betegség terjedésének az elkerülése érdekében, sokaknak lett a digitális tér a mindennapos munkaeszköze, oktatásának és szórakozásának egyetlen platformja. Mivel világszerte tömegek kényszerültek ilyen keretek között élni az életüket, viszonylag gyorsan kiderült, hogy a technológiát biztosító infrastruktúra nem volt felkészülve ilyen mértékű folyamatos terhelésre.

Mivel a munka és tanulás volt az elsőbbséget élvező kettős, kicsit ugyan hisztizve, de egymás után kezdték beadni a derekukat a szórakoztatóipari platformok. Sorban vettek vissza a szolgáltatók streamelésük minőségéből. Volt, aki csak a tényleges prémiumot vette le a kínálatból a szükséges ideig, de olyan is akadt, aki önként vett vissza jelentősen a szolgáltatása minőségi beállításaiból.

Hirdetés

Utóbbi kategóriába tartozott a lezárások alatt a YouTube is, mikoris 2020-ban 480p minőségben korlátozta a platformon megvásárolt filmek streamelését. Akkoriban a kézenfekvő indok mellett technikai hibát is megjelöltek okként a korlátozásra. Azóta több, mint 3 év eltelt, de a Google továbbra sem állította vissza az ennél jobb felbontású streamelés lehetőségét webes használat esetén.

Bár terjed a szóbeszéd, hogy ennél alkalmanként valamivel jobb minőségben kapjuk a nem kevés összegekért vásárolt filmeket, de ezt semmi nem támasztja alá. Ez már csak azért is érthetetlen, mert az okostévés- és mobilalkalmazásokon gond nélkül nézhetjük akár 2160p-ben is a fizetett tartalmakat.

Míg a YouTube weboldalán keresztül történő filmnézés néhány éve még tényleg hiánypótló volt, mára ez teljesen megváltozott. A Google 2021-ben megszüntette a Play Movies & TV alkalmazást az okostévé platformokon, és 2024. január 17-én ugyanezt teszi a webes felületen is. Ha viszont továbbra is szeretne a YouTube filmeket árulni, muszáj lesz előbb-utóbb feloldani a már régen okafogyott korlátozást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.