Hirdetés

Ablakhoz házat: ilyen a tökéletes Windows-élmény a Microsoft szerint



|

Az első Microsoft Surface készülék bemutatása óta eltelt nyolc esztendőben folyamatosan bővült és fejlődött a termékcsalád. Segítünk eligazodni.

Hirdetés

Mindenkire és mindenféle felhasználásra gondolt a Microsoft, amikor a Surface-csapatot összeállította: kompakt laptop-táblagép hibridtől kezdve az all-in-one munkaállomáson át a digitális tábláig számos izgalmas, prémiumkategóriás eszköz kapható Surface márkanév alatt.

Hármat fogunk közelebbről is bemutatni: a Surface Go 2-t, a Surface Laptop Go-t és a Surface Laptop 4-et, de azért igyekszünk átfogó képet adni a termékcsalád egészéről is, beleértve a kiegészítőket, így jó képet kaptok arról, a Microsoft hogyan is képzeli el a tökéletes Windows-élményt.

Hirdetés

Itt van mindjárt a Surface Go, a termékcsalád multifunkcionális táblagépeinek legkisebb, legkönnyebb modellje, hátlapján ötletes állvánnyal, ha pedig teszünk mellé egy Type Covert és egy Surface Pent, teljeskörű mobil irodaként is helytáll. A Surface Pro a nagytesó, nagyobb kijelzővel, felbontással és pixelsűrűséggel. Elegánsabb, gyorsabb, több csatlakozóval van felszerelve, de persze drágább is. A Surface Pro X ARM-alapú, annak minden jövőbeli előnyével és jelenlegi hátrányával. Vékony és elegáns, mobilnetre kapcsolódik, Type Coverje pedig tárolja és tölti is az új Surface Slim Pent. A Surface Book most még a legerősebb, "másképp konvertibilis" Surface. Táblagépre rögzíthető billentyűzet helyett inkább egy ténylegesen felszerelt luxuslaptop, lecsatlakoztatható kijelzővel - amely önmagában is egy táblagép.

Utódja a jövőre érkező Surface Laptop Studio lesz, mely már újszerű, dinamikus zsanéron előrehúzható, 120 Hz-es kijelzővel érkezik, haptikus érintőpaddal és tollal, valamint Thunderbolt 4-gyel. (Nem összekeverendő a Surface Studióval, ami a Microsoft első all-in-one gépe kreatív szakembereknek.) A vele debütált Surface Dial beviteli eszközzel párosítva meglepően kreatív lehetőségeket nyit meg. És persze ott van még a Surface Duo 2, a két egymásra csukható képernyővel szerelt, telefonálásra alkalmas mini-PC, Windows helyett Androiddal. A Microsoft alkalmazásai természetesen megtalálhatók rajta, ahogy minden más is, ami egy telefontól elvárható. Két kijelző, három kamera, 5G!

De miért a Surface?

Az első és talán legfontosabb érv a Surface készülékek mellett az, hogy ugyanabból a műhelyből érkezik a hardver, ahonnan a szoftver is, tökéletes párosításban. A rendszer fölösleges körök nélkül, zökkenőmentesen dolgoztatja a célhardvert, nincs szükség különféle hardverkezelőket telepíteni, hiszen az összes frissítést megkapjuk a Windows Update-en keresztül. Már az első bekapcsoláskor sem kell a Véletlenszerű Gyártó és kiterjedt baráti körének kétes minőségű, kiirthatatlan szoftvereit kerülgetni, és a "Köszönöm, nem" gombot nyomogatni.

Ugyanezt az operációs rendszer szemszögéből nézve azért izgalmas a Surface termékcsalád, mert végre egy komplett csomagban minden hardverelem adott, ami képes kiaknázni a Windowsban rejlő összes fontos vagy kényelmi szolgáltatást, az érintőképernyőtől kezdve az arcfelismerő kameráig. Persze ugyanilyen fontos az is, hogy az ezekben rejlő lehetőségeket a legkényelmesebb és leginkább intuitív módon tudjuk kihasználni, ezért a Surface eszközök merészen sokfélék, és mindenki megtalálhatja köztük azt, amelyik az ő igényeihez a leginkább illik, akár diktálva szeret jegyzetelni, kézzel rajzolva tervezgetni vagy háton fekve filmet nézni.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.