Hirdetés

Az ultrabookokból is kitúrja az Intelt az AMD



|

Idén szintet lépnek az ultrabookok, és erre az egyik legjobb példa az Acer Swift 3 család két új tagja. A sok-sok újdonság mellett itt is beköszön az AMD Ryzen és az ígéretek szerint igen nagyot szól!

Hirdetés

A notebook-kínálat két végletében rengeteg hajmeresztő gépet lehet találni. 100 ezer forint alatt bámulatos roncsokat lehet találni még eMMC-vel és 4-5 generációval ezelőtti CPU-kal, míg 1 millió forintos határon egy-egy paraméterében túlzóan luxus, amúgy nem különösebben használható szörnyszülöttekre bukkanhatsz. A Swift 3 inkább középre lő, az új modellek pedig hozzák azt, ami 2020-ban elvárható - plusz egy kis extrát.

 

Hirdetés

Az Intel még nem halott

A hagyományos kialakítású Swift 3 gépek idén tovább karcsúsodtak, így mindössze 1,2 kg-ot nyomnak és 15,9 mm vastagok - ezzel abszolút teljesítik az ultrabook követelményeit. A fém ház strapabíró és még jól is néz ki, azonban a következő paraméternél már komoly döntést kell hoznod. Ez a CPU, ami az SF313-52/G esetében a 10. generációs Intel Core CPU. Ebből akár a 1065G7-es, viszonylag erősnek tartott iGPU-val szerelt modellt is választhatod, illetve alapszintű GeForce GPU-t is párosíthatsz a CPU mellé.

Ez a gép már az Intel Project Athena irányelveinek is megfelel, így az NVMe SSD gondoskodik a gyors indulásról, de említhetjük az 1 ms alatti felébredést alvó módból, a modern Standby-t vagy a 16 órás üzemidőt, amelyhez gyorstöltés (30 perc töltés után 4 órányi használat) is tartozik. A modern készenlét érdekessége, hogy hangutasítással is felkeltheted a gépedet (Wake on Voice). Az inteles Swift 3 újdonsága még a 13,5 colos FHD kijelző, ami 100% sRGB színteret támogat és 3:2-es képarányú, ami munkához bizonyítottan ideális.

 

Az AMD meglepetése

Az igazi újdonság az AMD-s modell, amely bizony nem szépítjük: erősebb lesz, mint az inteles példány. A Swift 3 SF314-42-be ugyanis a 7 nm-es, vadonatúj Ryzen 7 4700U kerül integrált Radeon GPU-val és villámgyors LPDDR4x RAM-mal. Az NVMe SSD és a Wi-Fi 6 mellett itt is megkapod a biometrikus azonosítást, a hosszú üzemidőt (bár a hivatalos bemutató itt külön nem említi a várható akkus üzemidőt) és a mindenre kapható Type-C portot.

 

A jó hírünk az, hogy az inteles Swift 3-as gépek 699 Eurótól indulnak, az AMD-s modelleket pedig már 599 Euróért viheted. Hamarosan tesztlaborunkban is landol egy (remélhetőleg AMD-s) Swift 3, amit ízekre szedünk és megmutatjuk, mire képes 2020-ban egy elérhető árú ultrabook.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.