Hirdetés

Adaptív kijelzővel érkezik a Flux átlátszó billentyűzete



|

A Flux Keyboard mindig olyan arcot mutat, amire éppen szükségünk van, és még lenyűgöző animációkkal is kényezteti a szemünket.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek még, hogy a kaliforniai Finalmouse néhány hónapja egy Unreal Engine 5-ös animációkkal turbózott billentyűzetet mutatott be, amelynek eredetileg decemberben, majd egy csúszás után valamikor az idei év elején kellett volna megjelennie, ám a periféria azóta sem került boltokba, a gyártó weboldalán pedig csak egy 64 napnál járó visszaszámlálás fogadja a látogatókat.

Aki ezek után már nem hisz a startupnak, az most egy új szereplőbe vetheti a bizalmát, az ausztrál Flux ugyanis egy hasonló koncepcióval állt elő, amelynek már biztosított a finanszírozása is.

Hirdetés

A Kickstarter-kampányként prezentált Flux Keyboardra eredetileg 200 ezer ausztrál dollárt akartak összegyűjteni, a mai napon záruló kampány azonban már 5,4 millió dollárnál, vagyis kb. 1,2 milliárd forintbál jár. S hogy mire pörögtek rá ennyire a támogatók? A The Flux Keyboard lényegében egy 1920 x 1080 pixeles felbontású IPS kijelző és egy átlátszó klaviatúra ötvözete, amely az igényeinkhez igazodva feliratozza a gombokat.

A saját háttérképek és animációk beállítását is támogató billentyűzet így dinamikusan változtatja a kiosztását, a megjelenéskor pedig olyan népszerű szoftverek billentyűparancsaival lesz kompatibilis, mint az Adobe termékei, az Autodesk 3ds Max, az Ableton Live vagy a Microsoft Excel. A beépített processzorral meghajtott periféria továbbá nemcsak a munkára lesz kiváló célszerszám, hanem a játékra is.

A gyártó ugyanis azt ígéri, hogy a Flux Keyboard egy mechanikus billentyűzet precizitását ötvözi egy beépített kijelző rugalmasságával. A cég ehhez saját fejlesztésű mágneses kapcsolókat (Maglev switch) alkalmazott, amelyek állítólag rendkívül csekély súrlódást eredményeznek. A billentyűzet 1-2 ms-os válaszidőt, és 1000 Hz-es lekérdezési sebességet biztosít, a moduláris kialakítása révén pedig gyári kiegészítőkkel (összesen 4 ilyen van) fizikailag is személyre szabható.

A klaviatúra Windows 10/11, valamint macOS és Linux (az utóbbi korlátozottan) rendszerekkel is kompatibilis, a szállítását pedig 2023 decemberére ígéri a Flux. Az újdonság ajánlott fogyasztói ára 450 dollár, vagyis 155 ezer forint lesz, de cikkünk írásakor még elérhető a valamivel olcsóbb 379 dolláros előrendelői csomag a Kickstarteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.