Hirdetés

Agyonverné a mezőnyt a Huawei Mate 20 Pro



|

Alaposan megtrollkodta a bemutatón a Huawei az Apple-t, a tripla kamerás Mate 20 Pro akár egy iPhone XS-t is képes vezeték nélkül tölteni. Bemutatkozott a Mate 20 és a Mate 20 Pro.

Hirdetés

A Huawei végre bemutatta a Mate 20 és a Mate 20 Pro okostelefonjait. Ezek az első androidos készülékek, amelyekbe már 7 nm-es chip kerül, konkrétan a Kirin 980-as SoC. Természetesen nem hiányzik a tripla hátlapi kamera sem, és a Pro modell néhány igen praktikus extrát is tud. 

Hirdetés

A gyorstöltés bajnoka

A Huawei szokás szerint alaposan megtrollkodta a bemutatón az Apple-t. Nem csak az új iPhone-ok kijelzőjének keretvastagságát kritizálta a kínai cég, hanem azt is, hogy az iPhone-ok könnyen és gyorsan lemerülnek. Mit lehet tenni ilyenkor? Feltölthetjük az iPhone XS-t egy Mate 20 Próval. 

A Mate 20 Pro ugyanis támogatja a 40 wattos vezeték nélküli töltést, amivel a mezőny élére ugrott. A gyártó szerint 1 százalékot tud tölteni a készülék minden 30 másodperc alatt. A 15 wattos gyors vezeték nélküli töltés is támogatott, ráadásul a drágább modell a fordított vezeték nélküli töltést is támogatja. Bármit teszünk a hátlapjára (ami támogatja a vezeték nélküli töltést), az egyből elkezd tölteni a készülék 4200 mAh-s akkumulátoráról. Legyen az egy később érkező vezeték nélküli fülhallgató vagy egy iPhone. 

Tripla kamera, nanoSD memóriakártya 

A Mate 20 és a Mate 20 Pro egyaránt Android 9 Pie rendszerrel jelennek meg, illetve EMUI 9.0 kezelőfelülettel. A 128 GB-os tárhely nanoSD memóriakártyával egészíthető ki, ami kisebb, mint a microSD-k. Ígéretes a dolog, a Huawei szeretné ezt tenni az új szabvánnyá. Jelenleg a Toshibával dolgoznak rajta, hogy piacra dobják a kártyákat, maximum 256 GB-os kapacitásig. Addig is azonban nehéz lesz kompatibilis megoldást találnia a vevőknek. 

Az új mobilokból nem hiányzik a 802.11ac-s WiFi, a Bluetooth 5.0 és az NFC, valamint a 24 megapixeles előlapi kamera sem. A Mate 20 Pro előlapján pedig azért olyan hatalmas a szenzorsáv, mert 3D-s arcfelismerő rendszert rejt magában, ami az ígéretek szerint mindennél gyorsabb. A GPS pedig duál frekvenciás, vagyis minden eddiginél pontosabb követést garantál (nem lesznek séta vagy futás után meghökkentő térképrajzok). 

Apró érdekesség, hogy bár a Mate 20 közel minden tekintetben elmarad a Pro modelltől, egy dologba azért jobb: van rajta jackcsatlakozó. A szenzorsáv is csak vízcsepp alakú, itt ugyanis nincs 3D-s arcfelismerés. 

A részletek

A Huawei Mate 20 Pro egy 6,39 hüvelykes, 3120 x 1440-es felbontású OLED-kijelzőt kapott. Ez alatt a Kirin 980-as chip, 6 GB RAM és 128 GB tárhely rejtőzik, 4200 mAh-s akkuval, ami 40 wattos gyorstöltésre, 15 wattos vezeték nélküli töltésre és fordított vezeték nélküli töltésre is képes. Nem hiányzik a sztereó hangszóró sem, bár alul érdekes módon az USB-C portból jön a hang. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építették, és IP68-as minősítést kapott a készülék, vagyis pont olyan vízálló, mint a többi csúcsmodell. A tripla kamera alapját egy 40 megapixeles, f/1.8-as RGB szenzor adja, amit egy 20 megapixeles, f/2.2-es széles látószögű megoldás egészít ki, egy 8 megapixeles, f/2.4-es telefotós kamerával, ami 3x-os optikai és 5x-os hibrid zoomot biztosít. A makrofotók már 2,5 centiméterről is elkészítheőek. A készülék alapvetően öt színben érhető el: fekete, éjkék, smaragdzöld, rozéarany és twilight árnyalatokban. Az előrendelések között a morpho lila is felbukkant. 

Miben más a Mate 20?

A sima Mate 20-ra egy 6,53 hüvelykes, 2244 x 1080-as felbontású LCD-kijelző került, aminek a fényere egészen 820 nitre emelkedhet. Ebben 4 vagy 6 GB RAM található a Kirin 980 és a 128 GB tárhely mellett. Az NPU-nak hála a mesterséges intelligencia itt is tudja a szokásos trükkjeit, például a videofelvételen minden fekete-fehér, kivéve az éppen fókuszban lévő személy, aki színes. A kamerarendszer azonban itt 12 megapixeles, f/1.8-as RGB kamerára épít, amit 16 megapixeles, f/2.2-es széles látószögű és 8 megapixeles, f/2.4-es telefotós kamera egészít ki, ez utóbbi most csak 2x-es zoommal. Az akku "csak" 4000 mAh-s, a gyorstöltés pedig csak 22,5 wattos. Vízállóság helyett inkább csak fröccsenésállóságról tanúskodik az IP53-as minősítés, de itt viszont jackcsatlakozót is kapunk, a szenzorsáv pedig kisebb, mert nincs 3D-s arcfelismerő rendszer. Az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapra került. 

A Mate 20 229 990 forintért rendelhető elő, míg a Mate 20 Pro 329 990 forintba kerül. 

Ha ez sem elég

Akinek ez sem elég, annak itt a Porsche Design Huawei Mate 20 RS. A prémium modell tripla hátlapi kamerája nem áll ki, a hátlap pedig piros vagy fekete lehet, valódi bőrrel borítva. Itt már alap a 8 GB RAM és a 256 GB tárhely, ez utóbbi 512 GB is lehet. Ezeknek a vételára 1695 és 2095 euró. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.