Hirdetés

AirTag követővel sikerült visszaszerezni egy ellopott kerékpárt



|

Újabb eset mutatja, hogy jó ötlet lehet követőkütyüket tenni a bicajunkra.

Hirdetés

A kiegészítőktől eltekintve a darabonként 17 ezer forintért mért AirTag az Apple legolcsóbb terméke, ám senkit se tévesszen meg az almás logótól megszokotthoz képest alacsonynak mondható ár, a követőkütyü hasznosságához kétség sem férhet.

A 2021-ben debütált ultraszéles-sávú (Ultra-wideband, UWB) eszköz rendszeresen szerepel a hírekben mint felszívódott reptéri csomagok, ellopott autók vagy éppen meglovasított kerékpárok megmentője. Ezúttal az utóbbi műfaj bővült egy újabb, happy enddel végződő történettel.

Hirdetés

A 9to5Mac beszámolója szerint az AirTag most egy holland nő, Beatriz Spaltemberg drótszamarát segített visszaszerezni, miután annak lába kélt egy ultrechti edzőterem elől. A tulajdonos bölcsen járt el, hogy felszerelte a bicajt a trackerrel, ott viszont súlyos hibát vétett, hogy a kulcsot is a lezárt kerékpár mellett hagyta, mielőtt belevágott a nagyjából egyórás edzésébe.

Amikor Spaltemberg észlelte a kétkerekű eltűnését, azonnal értesítette a rendőrséget, akik két egyenruhást küldtek segítségül. A Lokátor alkalmazás precíziós helymeghatározásával sikerült a bringa nyomára akadni, amit a tolvaj a zárhoz tartozó kulcs birtokában gondosan le is lakatolt - elvégre ilyen világot élünk, bármikor megfújhatják az ember kerékpárját. Spaltemberg ekkor a mobilos alkalmazással egy hangot játszott le az AirTagen, ezzel bizonyítva, hogy ő a jármű jogos tulajdonosa.

A 9to5Macnek nyilatkozva a nő elmondta, hogy az egész eseménysor nagyjából másfél órán át tartott, és hogy valószínűleg azért sikerült túljárni a tolvaj eszén, mert az AirTag nagyon gondosan el volt rejtve. Ez pedig valóban elengedhetetlen, hiszen a tapasztalt "szakmabeliek" már könnyen kiszúrják a feltűnőbb helyeken rögzített követőket.

Az Apple ígérete szerint az AirTag nagyjából egy évig bírja töltés nélkül, így akkor sem kell miatta hetente szétszerelni a bringákat, ha mondjuk a váz belsejébe dugjuk, már amennyiben annak van erre alkalmas ürege.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.