Hirdetés

Akár 24 bolygó is lehet, amely a Földnél is jobb életfeltételekkel rendelkezik



|

A tudósok szerint az űrteleszkópok következő generációja sokkal több lehetőséget ad majd számukra, ezért fontos megkeresni azokat a bolygókat, melyeket érdemes lesz vizsgálniuk.

Hirdetés

A tudomány jelenlegi állása szerint a Föld az egyetlen bolygó a világmindenségben, melyen kialakult az élet. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lehetnek olyan planéták akár a galaxisunkon belül is, melyek legalább olyan jó kondíciókkal rendelkeznek, mint szülőbolygónk - ha nem éppen jobbakkal. A tudósok szerint most ezeket kell megvizsgálni.

A Washington State University csillagásza, Dirk Schulze-Makuch vezette kutatásban arról olvashatunk, hogy jó pár olyan exobolygó (azaz a tejútrendszeren kívül eső, idegen csillagok körül keringő bolygó) létezhet, melyek jobb adottságokkal rendelkeznek az élethez, mint a Föld.

Hirdetés

Ezek a "szuperlakható" kategóriába sorolható planéták öregebbek, kicsit nagyobbak és melegebbek mint a Föld, így jobban boldogulnának rajta az élőlények, nem is beszélve arról, hogy csillagjaik élethossza várhatóan nagyobb, mint a mi Napunké. Jelenleg 24 ilyen bolygó lehet, de ezek mind 100 fényévnél messzebb találhatóak a Földtől.

Schulze-Makuch szerint az űrteleszkópok következő generációjával sokkal több információt nyerhetünk majd távoli bolygókról, így érdemes lenne már most megtalálni azokat a jelölteket, melyek érdemesek lehetnek a vizsgálatra. Azt is kifejtette, hogy nem szabad abba a hibába esni a kutatások során, hogy egy második Földet keresünk, miközben előfordulhat, hogy bizonyos bolygók még jobbak is lennének lakhatóság szempontjából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.