Hirdetés

Akár 4 telefonnal is elbír a Motorola távtöltése



|

Több mint másfél ezer antenna kell hozzá, de lehetséges a dolog.

Hirdetés

A kínai piacot ostromló Motorola még januárban harangozta be, hogy olyan vezeték nélküli töltést fejleszt, amelyhez nem szükséges töltőpad, vagyis a levegőn át működik.

Az akkor még 1 méteres hatótávval kecsegtető megoldásról aztán májusban is nyilatkozott a vállalat, nem kevesebbet, mint a töltési szokásaink forradalmasítását ígérve. Most pedig már magát a terméket is láthatjuk, hála a Weibón megosztott demónak.

Hirdetés

A Motorola szerint a Space Charging távtöltés akár 3 méterről is működik, és egyszerre 4 telefont képes kiszolgálni. Ebben pedig még az sem zavarja, ha valamilyen tárgy keveredik a mobil és az energiát kibocsátó állomás közé, egészen addig, amíg a mobil a 100 fokos szögben lefedett területen belül marad.

A látványos mutatványhoz összesen 1600 antenna szükséges, ám a töltés még így sem haladja meg az 5 wattot, amivel kissé elmarad a gyorsabb, jellemzően 10 wattos töltőpadok teljesítményétől. Cserébe viszont tagadhatatlanul nagyobb szabadságot biztosít a készülék elhelyezésében.

Hogy a Space Charge-ból mikor lesz megvásárolható termék, az továbbra is titok. Ugyanakkor nem a Motorola az egyetlen cég, amely a távtöltéssel kísérletezik: a Xiaomi szintén januárban mutatta be a Mi Air Charge nevű megoldását, valamint az OPPO is dolgozik a saját elképzelésén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.