Hirdetés

Akár iPhone-ra is streamelhetünk Windowst a Microsoft új appjával



|

Hasznos megoldásnak ígérkezik a hivatalos Windows alkalmazás.

Hirdetés

Az ember ugyan többnyire éppen azért vásárol Macet, mert ilyen-olyan okokból nem szeretne Windows-t használni, ettől függetlenül viszont bőven akadhatnak olyan helyzetek, amikor mégis szükség lehet erre, a Microsoft pedig most egy új alkalmazással igyekszik megkönnyíteni a dolgot, akár iPhone-okon és iPadeken is.

A Windows App néven érkező megoldás nem összekeverendő az évek óta elérhető Microsoft Remote Desktoppal, mivel egy teljesen új termékről beszélünk, kibővített funkciókkal.

A jelenleg tesztüzemmódban futó programon keresztül az Azure Virtual Desktop, a Windows 365,  a Microsoft Dev Box, a Remote Desktop Services és a távoli PC-k is elérhetővé válnak, macOS-en, iOS-en és iPadOS-en egyaránt.

"A Windows alkalmazást számos különböző típusú eszközön, különböző platformokon és képernyőformátumok mellett használhatja, például asztali számítógépeken és laptopokon, táblagépeken, okostelefonokon és webböngészőn keresztül. Ha asztali webböngészőt használ, akkor bármilyen szoftver letöltése és telepítése nélkül is csatlakozhat."

- írja a Microsoft weboldala, vagyis a macOS-es webböngészőknél maradva le sem kell töltenünk a Windows Appot annak használatához.

Hirdetés

Az alkalmazás révén egyetlen helyről érhetjük el a Windows-t és a távoli PC-ket, kedvenceket tűzhetünk ki, több fiók használata esetén pedig egyszerűen válthatunk azok között.

Az egyelőre nem tiszta, hogy mi lesz a régi Microsoft Remote Desktop alkalmazás sorsa, a Windows Appot viszont jelenleg csak macOS-en, az Apple hivatalos TestFlight appján keresztül érhetik el az érdeklődők, amihez legalább macOS Monterey operációs rendszer szükséges. Az iOS-es és iPadOS-es kiadás minimum követelménye az iOS/iPadOS 16 lesz, míg az asztali böngészők esetében Safari 11-et (2017), Firefox 55-öt, Chrome 57-et vagy Edge 79-et kér majd a szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.