Hirdetés

Akár kétszer gyorsabb letöltési sebességet nyújthat az elődjénél az iPhone 15 Pro Max



|

Egy friss kimutatás alapján az iPhone 15 Pro Max most a leggyorsabb letöltéssel operáló készülék a piacon.

Hirdetés

Október 22-én lesz egy hónapja, hogy az Apple piacra dobta az aktuális csúcskészülékeit az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max képében, melyek rajtja a szoftveres gondok és a nem túl hízelgő töréstesztek fényében ugyan cseppet sem sikerült zökkenőmentesre, de így is akkora a kereslet az újdonságokra, hogy az új megrendelők kiviteltől függően 2-5 hetes szállítási idővel számolhatnak.

Akik viszont az elsők közül kaparintották meg az új almás mobilokat, azok már látszódnak a felhasználói statisztikákban, így az Ookla friss kutatásában is ott vannak, amely az Egyesült Államok mobilhálózatának sebességéről számol be.

Hirdetés

Ez alapján pedig az okostelefonok között jelenleg az iPhone 15 Pro Max és Pro készülékek érik el a legmagasabb átlagos letöltési sebességeket a tengerentúli hálózaton, 251,37 valamint 227,4 Mbps-ot regisztrálva. A 9to5Mac beszámolója szerint a 15 Pro Max ezzel 95%-kal gyorsabb, mint az előd 14 Pro Max 2022 őszén mért 127,83 Mbps-os eredménye, amely egyébként akkor még ugyancsak listavezetőnek számított.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek a számok csak azt mutatják, hogy az Ookla milyen teljesítményt társít a hálózaton észlelt iPhone 15 Pro Max és Pro modellekhez. Ez azt jelenti, hogy a rajt közelsége miatt még nagyon kevés ember használ ilyen készülékeket, és vélhetően ők is a jó lefedettséggel és fejlett infrastruktúrával bíró környékeken élnek.

Így aztán nem tudni, hogy az iPhone 15 Pro-széria letöltési teljesítménye mennyiben köszönhető ennek a ténynek és mennyiben magának a telefonnak, a 95%-os gyorsulás viszont "papíron" mindenképp jól mutat. A Magyarországra vonatkozó szeptemberi adatok alapján egyébként idehaza 46,03 Mbps-os medián letöltési sebességet produkál a mobilnetes hálózat 14,75 Mbps-os átlagos feltöltés mellett, ami az 53. helyre tesz minket a világranglistán.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.