Hirdetés

Akár szemkövető szenzoros OLED tévéket is hozhat a jövő



|

A legnagyobb gyártók folyamatosan új fejlesztéseken dolgoznak, nem biztos, hogy messze vagyunk a szemmozgást követők tévék korszakától.

Hirdetés

Jelenleg az otthoni televíziózás csúcsának számítanak a kiemelkedő minőségű OLED tévék, amely technológia folyamatosan szorítja ki a piacról a még mindig népszerű, kedvezőbb árkategóriás LCD és LED készülékeket. Az OLED viszont egyes szakértők véleménye alapján az utóbbi években nem sokat fejlődött, és ideje lenne újabb innovatív megoldásokat alkalmazni annak érdekében, hogy még dominánsabb lehessen a technológia a piacon.

A témával kapcsolatban az OTI Lumionics vezetője, Michael Helander adott interjút a Techradar csapatának, és kifejtette, hogy szerinte az OLED tévék jövője a különböző érzékelők használatában rejlik. Így a beépített szenzorokkal a szemmozgást, de akár a fej és a kezek mozdulatait is lehetne mérni, és ezek alapján fejlesztéseket eszközölni.

Hirdetés

Az OTI Lumionics innovatív termékeket szállít OLED kijelzők gyártóinak számára, így Helander meglátása nem alaptalan. A szakember elmondta, hogy a vállalat célja az új megoldások keresése, a felhasználói élmény folyamatos javítása, valamint ezzel együtt a technológiai fejlődés a környezetvédelem és a csökkentett áramfogyasztás érdekében.

Helander kiemelte az Apple AirPods funkcióját, amely követi a fej mozgását, illetve a fülhallgató relatív pozícióját. Szerinte nemcsak az okostelefonok piacán, hanem az OLED tévék esetében is megvalósíthatók lennének a szenzoros megoldások, amelyekkel lényegesen növelhető volna a felhasználói élmény és elégedettség. A tévékbe beépített szemkövető rendszer tehát nem elrugaszkodott ötlet, amennyiben a nagyobb gyártók belevágnának komolyabb innovációk megvalósításába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.