Hirdetés

Akár Windows aktiválókulcsokat is generálhatsz teljesen ingyen a ChatGPT-vel



|

Nem ez a chatbot legnagyobb erőssége, de azért nagy nehezen megbirkózik a feladattal.

Hirdetés

Továbbra sem csillapodik az ősszel megjelent ChatGPT körüli felhajtás, amely becslések szerint még a január során átlépte a 100 millió felhasználót, most pedig már a képek generálására is alkalmas GPT-4 nyelvi modellt veti be a feladatai elvégzésére.

A teljesíthető kihívások elképesztően széles skálán mozognak, amit most újfent bizonyított egy youtuber, aki Windows 95-ös aktiválókulcsok létrehozására vette igénybe az OpenAI szolgáltatását, és ha nagy nehezen is, de végül sikerrel járt.

Hirdetés

Az Enderman nevű videós először a legegyszerűbb módszerrel próbálkozott, és kerek-perec megkérte a ChatGPT-t, hogy készítsen Windows 95 aktiválókulcsokat. Az algoritmus erre természetesen nemet mondott, és még arra is javaslatot tett, hogy a felhasználónak a Windows egy újabb, támogatott verziója mellett kellene döntenie.

A videós ekkor áttért egy kerülőútra, amit az tett lehetővé, hogy a setupx.dll fájlból pontosan kibányászható az a formula, amely alapján a Windows 95 a hitelesítő kódjai készülnek. Enderman végül ehhez a "recepthez" írt egy szöveges parancsot a chatbotnak. Ugyan még ez a megközelítés is sok finomhangolást igényelt, de a ChatGPT végül tényleg elkezdte ontani magából az aktiválókulcsokat, ám nem túl magas sikerrátával, mivel 30-ból mindössze 1 bizonyult valóban használhatónak.

A youtuber szerint ennek az az oka, hogy a ChatGPT egyszerűen nem tudja megszámolni a számjegyek összegét, ezért az ötjegyű, héttel osztható karakterlánc megalkotására vonatkozó utasítással sem képes hatékonyan megbirkózni: ehelyett véletlen számok sorozatával áll elő, amelyek csak nagy ritkán felelnek meg a parancsban szereplő kritériumnak.

A kísérlet tehát ismét megmutatja a ChatGPT legnagyobb gyengeségét, vagyis hogy a chatbot nagy magabiztossággal képes totálisan fals válaszokkal szolgálni, melynek kapcsán korábban össze is gyűjtöttünk néhány vicces esetet. Azt persze meg kell adni az algoritmusnak, hogy a Windows 95 aktiválókulcs esetében 30-ból 1-szer valóban elvégezte a munkát, de az is biztos, hogy nem ez a legegyszerűbb módszer a matuzsálemi operációs rendszerek másolásvédelmének kijátszására.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.