Hirdetés

Aki nem osztja meg adatait a Facebookkal, az búcsút inthet a WhatsAppjának



|

Az üzenetküldő alkalmazás szolgáltatási és adatvédelmi irányelvei módosultak, most viszont az EU szigorúbb adatkezelési törvénye éppen a felhasználóknak kedvez.

Hirdetés

A Facebook által 2014-ben felvásárolt WhatsApp alkalmazáson belül figyelmezteti több mint kétmilliárd felhasználóját, hogy frissültek a szolgáltatási és adatvédelmi feltételek, amiket február 8-ig el kell fogadnia annak, aki továbbra is használni akarja az appot - de csak Európán kívül, mivel a GDPR szabályok minket kicsit jobban védenek, ami máskor kényelmetlenség, az most éppen jól jön, ha elolvassátok az alábbi módosítást.

A január 4-i változtatások értelmében a Facebook például fenntartja a jogot, hogy a WhatsApp által összegyűjtött adatokat (pl. telefonszám, a felhasználó címjegyzékében tárolt más telefonszámok, profilnév, profilkép, utolsó online aktivitás időpontja, alkalmazásnaplóban levő diagnosztikai adatok) megossza saját vállalatcsoportjával is.

Aki ebbe nem megy bele, az tulajdonképpen egy hónap múlva már nem használhatja az alkalmazást.

Hirdetés

Bár új feltételeket mindenkinek el kell fogadnia, a Facebook csütörtöki közleményében jelezte, hogy az európai régióban továbbra sem kerülnek megosztásra a WhatsAppban gyűjtött adatok. A súgó így fogalmaz:

"A Facebook jelenleg nem használja a te WhatsApp-fiókadataidat a Facebook-termékek felhasználói élményének javítására, sem arra, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsen meg neked a Facebookon."

A felugró figyelmeztetés azt is felajánlja, hogy aki inkább azt preferálja, törölje a fiókját. Egy korábbi cikkünkben mi is végigmentünk azon, hogy lehet véglegesen sort keríteni erre, mert hát természetesen nem elég annyi, ha csak szimplán az appot gyomláljuk ki.

Így fest az értesítés angol nyelven, iOS eszközön, az itteni kék gombra történt vagy történő tapintás tehát a pillanat, amikor elfogadjuk a frissített feltételeket (nekünk ilyesmire most nem kell számítani szerencsére):

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.