Hirdetés

Akkor is segíthet a Google Maps, ha eltévedsz egy épületben



|

Ötletes újdonságot tesztel a keresőóriás a Térkép friss kiadásában.

Hirdetés

A közel 20 éve elérhető Google Maps sokak számára alapértelmezett választás, ha navigációról van szó, a szolgáltatás repertoárja pedig folyamatosan bővül, így például egy januári frissítés óta már akár az alagutakban is képes utat mutatni, most pedig egy ismét olyan funkciót tesztelnek a fejlesztői, amellyel egy eddig meghódítatlan területen válhat hasznossá az alkalmazás.

A Google Térkép ugyanis a jelek szerint hamarosan nemcsak a nyílt utcán, hanem akár az épületeken belül is segíthet majd a tájékozódásban.

Hirdetés

Elsőként az Android Police hívta fel rá a figyelmet, hogy a Google Maps app 11.17.0101-es kiadásában felbukkant egy új jelzés, ami bizonyos épületek esetében megmutatja, hol találhatók azok ki- és bejáratai. Ehhez előbb ki kell választani az adott épületet, ami ilyenkor pirosra vált, a bejáratok pedig fehér alapon zöld nyilakkal kerülnek feltüntetésre.

A portál azt írja, hogy nekik csak a Pixel 7a-n sikerült működésre bírniuk a funkciót, amit olyan városokban próbáltak ki, mint New York, Las Vegas vagy Berlin. A teszt során az Android Police egyebek mellett hoteleket, orvosi rendelőket és szupermarketeket vizsgált meg, ám az új nyilak nem működtek mindenhol, ami arra utal, hogy a Google még a fejlesztés korai szakaszában járhat.

Így aztán arra vonatkozóan sincs információnk, hogy egy Pixel-exkluzív megoldásról van-e szó, avagy idővel az összes mobil megkapja. Akárhogy is legyen, könnyedén adódhatnak olyan helyzetek, amikor a be- és kijáratok feltüntetése hasznosnak bizonyulhat, nemcsak az épületeken belül, hanem már a parkolóhely kiválasztásakor is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.