Hirdetés

Alakváltó drónok fejlesztésébe kezdett az amerikai hadsereg



|

Az amerikai hadsereg új drónjai persze nem a Transformers sorozathoz mérhető átalakulásokra képesek, de amit tudnak, repülés közben is tudják.

Hirdetés

Egy virtuális rendezvényen jelentették be, hogy az amerikai hadsereg rövidesen új drónokat helyez szolgálatba, méghozzá olyanokat, amelyek repülés közben tudnak alakot váltani. Egészen pontosan a szárnyhosszt tudják repülés közben állítani, így leszállás nélkül is felkészíthetőek hosszabb vagy rövidebb utakra. A nagyobb lapátok ugyanis hatékonyak a hosszabb utakon, de a manőverezési lehetőségeken sokat rontanak, ami éles bevetéseken még kritikusabb dolog. 

Hirdetés

A mostani fejlesztés egyfajta átmenetként oldaná meg a dilemmát, ugyanakkor a szakemberek szerint elég nehéz a feladat, mert az alakváltó drónok instabillá válhatnak, és lezuhanhatnak az egyensúly elvesztése miatt. A mostani, folyadékalapú megoldással a szárnyakon már úgy tudnak változtatni, hogy nem kell ettől tartani. A hadseregnek ebben a Texas A&M Egyetem segített. 

Az amerikai védelmi minisztérium szerint talán jövőre készülhet el az első tényleges drón, ami már élesben használja a technológiát, és főleg megfigyelésekre lehet alkalmas. Aztán persze majd eltelik pár év, és jönnek a kamionból óriásrobottá alakuló szuperkatonák és persze a T1000-esek...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.