Hirdetés

Van, ahol egyelőre hiába küzd az Apple és a Google



|

Bár azt hihetnénk, a két óriáscég bármihez nyúl, az azonnal arannyá változik, akad egy olyan piaci szegmens, amely egyre divatosabb, mégsem tudnak benne az élre törni.

Hirdetés

Az okoshangszórók piaca elég jól pörög, hiszen mind többen vásárolnak otthonukba ilyen kütyüt, és jelenleg három ismertebb gyártó próbálja egymást lekörözni, hiszen leginkább az Amazon, a Google és az Apple neve merül fel, ha ezekről a termékekről van szó. 

Hirdetés

Míg előbbi kettő tulajdonképpen a kezdetektől rángatja egymás bajszát, az almás gyártó valamivel később lépett a szorítóba, és ezt a hátrányát azóta sem tudta ledolgozni, ami talán annak is köszönhető, hogy szokásához híven nem adja túl olcsón a dolgait. 

A Kantar jelentése 1097 megkérdezett alapján azt mondja, hogy jelenleg egyértelműen az Amazon uralja a piacot, hiszen 66 százalékban ezen gyártó valamely terméke szolgál okoshangszóróként a felhasználók otthonában, míg a Google Home harminc százalékot mondhat magáénak.

Ebből ki is derül, hogy az Apple körülbelül hol áll, de ne ítéljünk elhamarkodottan, hiszen míg az Amazon már 2015-ben piacra lépett, az almások csak mostanság eszméltek, tehát még bőven van idejük átrajzolni az erővonalakat. Már amennyiben fel tudják venni a tempót. 

További érdekessége a Kantar felmérésének, hogy legtöbb esetben a felhasználók zenék és rádióadások lejátszására használják az okoshangszórókat, majd ezt követi az időzítések, ébresztések beállítása, illetve az időjárás lekérdezése. Legritkábban viccmesélés, kajarendelés (érdekes, ezt gyakoribbnak gondolnánk), és valamilyen taxi vagy taxijellegű szolgáltatás igénybevétele történik. Szóval az is furcsa tény, hogy ott van a technológia, amely segíthet szimpla hangvezérléssel akár teljesen összetett feladatok végrehajtására is, az emberek pedig mindössze annyira használják, hogy "hé, Alexa, játssz nekem egy kis Zámbó Jimmyt". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.