Hirdetés

AMD Ryzen 9 processzorral tervez új laptopot a Razer



|

A jelek szerint véget érhet a gyártó és az Intel exkluzív partnerkapcsolata, és érkezhetnek az AMD csúcsteljesítményű CPU-jával készülő Razer gépek.

Hirdetés

A Razer nemrégiben mutatta be az Intel NUC technológiával működő mini PC-jét, a Razer Tomahawkot, de emellett a gyártó természetesen további fejlesztésekkel is foglalkozik. A legújabb híresztelések alapján a cég már az AMD-vel is elkezdett együtt dolgozni, és már tervezik a csúcsteljesítményű Ryzen 5000 CPU-val meghajtott gamer laptopot.

Hirdetés

Twitteren a _rogame nevű felhasználó osztotta meg az információt, miszerint az új Razer gépbe AMD Ryzen 9 5900HX processzor, valamint Nvidia GeForce RTX 3060 fog kerülni. Kiegészítésként hozzátette, hogy várhatóan 14 hüvelykes lesz a gép, de a több részletet egyelőre nem tudni a laptop adatival kapcsolatban. Egyelőre sem a Razer, sem az AMD nem reagált a híresztelésre, viszont a Twitter-felhasználó igazi veterán szivárogtató, már több alkalommal közölt pontos infókat előre.

Az 5900HX és az RTX 3060 kombinációja egyedinek számít, ugyanis a laptopok piacán jelenleg az Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE GX551QS és az Asus ROG Strix G15 G513QR működik ezzel a processzorral. Előbbiben egy GeForce RTX 3080, utóbbiban pedig egy RTX 3070 a GPU, tehát az RTX 3060 alkalmazása mindenképp újdonság lenne. 

A Razer egyébként már 2019 szeptemberében említette az AMD-vel való lehetséges jövőbeli együttműködést, amikor Min-Liang Tan ügyvezető igazgató interjút adott a Razer Blade modellekkel kapcsolatban. A jelek szerint a partnerkapcsolat hamarosan meg is valósulhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.