Hirdetés

Amerika nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja az egyik randiappot



|

Az amerikai hatóságoknak ezúttal a Grindr kínai tulajdonosával van problémája, eladják az appot.

Hirdetés

Rég tudjuk, hogy az amerikai kormány nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja a Huaweit és a ZTE-t. Az amerikai vezetés szerint mindkét óriáscég arra használja ez eszközeit, hogy bizalmas információt gyűjtsön az amerikai cégekről és fogyasztókról, és mindezt a kínai kormány kezébe adja. A Huawei és a ZTE mindig is tagadta, hogy ez igaz lenne. Az amerikai hatóságok a jelek szerint egyre több kínai cégtől tartanak azonban. 

Hirdetés

A Beijing Kunlun Tech például az a vállalat, amely 2016 óta a Grindr randiapp tulajdonosa. A Reuters szerint az amerikai CFIUS arra figyelmeztetett, hogy maga a tény, hogy ez a kínai cég a Grindr tulajdonosa, nemzetbiztonsági fenyegetés. 

A Grindr maga egyébként Kaliforniában működik, és a Kunlun azt tervezte tavaly nyáron, hogy tőzsdére viszi a Grindrt, mint önálló céget. Erre a CFIUS miatt többé nincs lehetősége, ezért jelenleg azt mérlegeli, hogy kinek és mennyiért adhatná el a Grindrt. A mostani biztonsági botrány fényében a vállalat úgy döntött, inkább nem akarja megtartani a randiappot. Az amerikai hatóságok attól tartanak, hogy a Grindr által gyűjtött felhasználói adatokat és üzeneteket átadhatják a kínai kormánynak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.