Hirdetés

Mégis káros lehet a mostanában oly divatos éjszakai mód



|

Egy friss tanulmány azt állítja, hogy a sokat dicsért éjszakai mód miatt valójában még nehezebben alszunk el.

Hirdetés

Egy ideje Androidos én iOS-en is igen népszerű funkció az úgynevezett éjszakai mód, ami elméletileg csökkenti a káros kékfényt, vagyis a kijelző sárgább, melegebb színben világít ránk este. 

Hirdetés

A gyártók azért álltak rá az éjszakai módra, mert számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a mobilok által kibocsájtott kékfény megzavarja az alvási ciklusunkat az esti órákban. 

Dr. Tim Brown a Manchesteri Egyetemen most azt mondja, ez az egész téves következtetés. Az ő tanulmánya szerint igazából a kékfény sokkal pihentetőbb, mint a vörösessárga, ha azonosan alacsony fényerővel számolunk. Szerinte valójában a fényerő zavarja meg a természetes ritmusunkat, nem a szín vagy színhőmérséklet. 

Az új vélemények szerint a sárga a nappal színe, a sötétkék pedig a hajnalé és az éjszakáé. Persze a megoldás egyszerű: az éjszakai móddal kísérletezés helyett inkább tegyük el esténként a mobilt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.