Hirdetés

Új, egyszerű fájlmegosztás jön Android alá



|

Az Android Beam leváltására jön a Fast Share, ami még iPhone-okkal is képes adatokat cserélni.

Hirdetés

Még a negyedik generációs Android, az Ice Cream Sandwich részeként mutatkozott be a Bluetooth alapú fájlmegosztást segítő Android Beam, most azonban a jelek szerint nyugdíjba küldik ezt az appot, és jön helyette modernebb megoldás. Az Android Q részeként érkezik, továbbra sem kell hozzá mobilnet, csak Bluetooth és helymeghatározás.

Hirdetés

Lényegében a Google Files-ben megtalálható fájlmegosztási funkcióról van szó, ami a 9to5Google találata szerint különálló funkció formájában beépül a rendszerbe. A Fast Share kasználatához elegendő a bekapcsolt Bluetooth, valamint a helymeghatározás. Ezek apaján az alkalmazás elindítása után kapunk egy listát a közelünkben található, Bluetoothon elérhető eszközökről, és az általunk kiválasztottra már küldhetjük is az adatokat. Maga a fájlátvitel viszont a fogadó fél visszaigazolása után már dedikált Wi-Fi kapcsolaton keresztül történik.

Most annyit tudni, hogy kijelölt szövegrészletek és egyéb vágólap-tartalmak, valamint hivatkozások, szöveges fájlok és képek küldhetők és fogadhatók ezzel a módszerrel, az még nem tisztázott, hogy bármilyen egyéb fájltípussal is használható-e az újdonság. Azt viszont már tudni, hogy nem csak egyéb androidos telefonnal működik a Fast Share: Chrome OIS-t futtató eszközökkel, okosórákkal, és még iPhone-okkal is összekapcsolódhatunk így.

A saját eszközünk láthatóságát külön engedélyezhetjük majd a mobil beállításai között, de egy különálló, Preferred Visibility nevű menüpontban megadhatjuk azokat a készülékeket, akik a Fast Share kikapcsolt állapotában is küldhetnek nekünk adatokat. Az Android Q-t futtató Pixel mobilokon már kipróbálható az újrafaragott megosztó, ami gyaníthatólag minden egyéb Q-ra frissülő eszközre is felkerül, de azt nem tudni, később elérhető lesz-e önálló alkalmazásként korábbi Android verziók alá is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.