Hirdetés

Android-támogatást végül nem, de fontos új egészségügyi funkciókat kap majd az Apple Watch



|

A háttérben az Apple azt tervezte, kiterjeszti az Apple Watch-kompatibilis eszközök körét, de ezt végül elvetette.

Hirdetés

Miközben androidos okosórákat korlátozottan ugyan, de használhatunk iPhone-okkal, az Apple a maga zárt terében maradt, így a Watch használatához elengedhetetlen a gyártó egy okostelefonjának megléte. A Bloombergnél dolgozó, Apple-témákban lelkesen és általában pontosan szivárogtató Mark Gurman most arról írt, hogy a cég a nyitást fontolgatta, de elvetette az ötletet.

Állítólag az elsődleges cél az lett volna a Project Fennel kódnéven futó projekttel, hogy az egészségügyi funkciókat sokkal több emberhez eljuttathassák, olyan területeken is, ahol a piaci részesedésük alacsony. 

Hirdetés

Végül aztán nem lett ebből semmi, mert aggódtak, hogy az iPhone eladásai visszaesnének - úgy gondolják, sokan a Watch miatt vesznek Apple okostelefont is. A cégnél eleve nagyon erős az a hatás, hogy ha valaki egy készüléket vesz, és azt élvezettel használja, később, más termékeket is szívesen választ a kínálatból, windowsos laptopját Mac-re cseréli, fülhallgatónak AirPodsot választ. A Watch egyébként még így is a legnépszerűbb okosóra.

A tizedik generációs változat újdonságai közé tartozhat a vérnyomásmérés, az alvási apnoé érzékelése, és a nem-invazív vércukorszint-mérés is megjelenhet, ha nem is jövőre, valamikor később. A vérnyomásmérés terén nem fog tudni olyan pontos adatokat adni, mint egy kifejezetten erre megalkotott készülék, de a változásokat képes lesz figyelni, jelezni, ha jelentős növekedés figyelhető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.