Hirdetés

Andy Rubin otthagyja az Essentialt



|

Egy régi kapcsolatáról kezdtek pletykálni - a botrányt elkerülendő úgy döntött, hogy távozik az Essentialtől.

Hirdetés

Az Essentialtől mindenki sokat várt, elvégre nagy tőkét és befektetőket szerzett, a céget pedig nem más kormányozta, mint Andy Rubin, az Android atyja. Az Essential Phone azonban csúfos bukás lett: az ígéretes dizájn ellenére hardveresen és szoftveresen is tele volt hibákkal, és mivel szinte senkinek nem kellett, ezért a vételárát 699 dollárról 449-re csökkentették. 

Hirdetés

Úgy nézett ki, hogy a folyamatosan érkező frissítésekkel valami talán még lehet is a mobilból és a gyártóból, most azonban sötét felhők gyülekeznek a vállalat feje fölött. Andy Rubin, a cég alapítója távozik, éppen az ünnepi szezon előtt. 

Az okot elmagyarázó történet 2014-ben kezdődik, amikor is Andy Rubin, az Android társalapítója és a Google mobilos alelnöke távozott az óriástól. A gond az, hogy most előkerült valami Rubin múltjából, ami miatt inkább eltűnne az emberek szemei elől. 

A The Information értesülései szerint Andy Rubin nem sokkal egy vizsgálat után hagyta el a Google-t. A vizsgálat azt állapította meg, hogy nem megfelelő kapcsolatot folytatott az egyik női kollégájával. Ezúttal nem zaklatásról van szó (mostanában ebből hatalmas trend és botránysorozat lett), egyszerűen megszegte a Google előírásait, amelyek szerint a vezetők nem állhatnak (romantikus) kapcsolatban a beosztottakkal. 

A belső vizsgálat szerint Rubin viselkedése nem volt megfelelő és rossz üzenetet közvetített. Rubin szóvivője szerint (aki azután szólalt meg, hogy a botrány most elkezdődött) a kapcsolat kölcsönös megegyezésen alapult, és nem viselkedett helytelenül Andy Rubin. 

Miután a szóvivő megszólalt, az Essential dolgozóit arról értesítették, hogy Andy Rubin személyes okok miatt távozik az Essentialtől. Azt senki nem tudja, hogy valaha visszatérne-e. 

Egyelőre az sem biztos, hogy a Google-től emiatt az ügy miatt kellett távozzon Rubin. 3 év elteltével ez a történet senkit nem kellene, hogy érdekeljen, de sajnos olyankor bukkant fel, amikor a zaklatások és helytelen viselkedés, házasságtörés, szakmai etikába ütköző viselkedés miatt bárkit darabokra szednek. Andy Rubin szeretné magát megkímélni ettől. 

Természetesen ezernyi eltérő reakció van az ügyre: van, aki szerint végre kiderült, hogy Rubin nem is ért semmihez, mások szerint ő is ugyanolyan ember, mint mi, szívvel és lélekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.