Hirdetés

Apple AirTag segítségével követte, majd megölte barátját egy nő



|

Nem ez az első bűncselekmény, melyben az AirTag volt az elkövető segítségére.

Hirdetés

A vádak szerint egy Indianapolisban élő nő azután ölte meg barátját, Andre Smithet, hogy egy Apple AirTag segítségével követte a férfit egy bárba. A 26 éves gyanúsított, Gaylyn Morris a bárban jelenetet rendezett, barátja asztaltársaságából pedig azzal fenyegetett meg egy nőt, hogy meg fogja verni. Féltékenység volt az indíték, úgy sejtette, hogy Smith megcsalja őt.

Morrist kidobták a bárból, de nem ment haza. Megvárta barátját a parkolóban, és autójával többször is elütötte őt, sőt tolatva még át is hajtott a férfi testén. Áldozata a helyszínen meghalt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a nő beismerte, hogy egy Apple AirTaggel tudta követni a barátját. Elismerte a gyilkosságot is.

 

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy valamiféle bűncselekményhez használják az alapvetően tárgyaink elvesztésének megváltására kitalált AirTag nyomkövetőt. Több nő is beszámolt például már arról, hogy szórakozóhelyeken a táskájukba dobott valaki egy AirTaget, majd ennek segítségével kezdte el őket követni egy idegen, vagy egy haragos ex. 

Pár napja egyébként az Apple bemutatta a Safety Check nevezetű új iPhone funkciót, amit kifejezetten a bántalmazó partnerek áldozatai védelmében fejlesztettek. Ennek segítségével pillanatok alatt resetelni lehet a biztonsági beállításokat, leállítható a lokalizációs adatok küldése a Find My appon keresztül, illetve a natív applikációk (például a FaceTime és az iMessage) esetében is azonnal tiltható az adatmegosztás.

Az indianapolisi eset kapcsán az Apple illetékesei nem nyilatkoztak, de korábban a hasonló ügyekhez azt a kommentárt fűzték, hogy az ilyen incidensek nagyon ritkák, a cég pedig együttműködik a hatóságokkal minden AirTaggel kapcsolatos esetben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.