Hirdetés

Az Apple lebuktatta az egyik be sem jelentett termékét



|

Óvatlanul egy olyan reklámvideót tett közzé az Apple, amiben utalás szintjén felbukkannak az AirTags nevű, termékkövetésre alkalmas eszközök. A videó azóta eltűnt, de az internet nem felejt.

Hirdetés

Az Apple nemrég egy új támogatói videót töltött fel a YouTube-ra, ebben pedig véletlenül idő előtt buktatta le a még be sem jelentett AirTags kiegészítőit. A videót persze azóta törölték, de a média időben kiszúrta. Az AirTags egy olyan kiegészítő lesz, amely termékek, tárgyak követésére alkalmas: beépítik a Find My... appba, amely eddig többekközött saját eltűnt telefonunk felkutatására szolgálta. A bővítés után az apró "pöttyökkel" ellátott eszközöket segít felkutatni, ehhez pedig mobilkapcsolat és WiFi sem lesz szükséges.  

Hirdetés

A technológiáról már volt szó az Apple korábbi előadásain, de semmi konkrétumot nem lehetett tudni arról, mikor lehet rá számítani - a jelek szerint azonban már közel lehet a bemutató. A kapcsolódó szolgáltatásban ezekkel a címkeszerű eszközökkel valós tárgyakat, például kulcsokat, bőröndöket tudunk majd megjelölni és megtalálni. Az AirTags az iOS 13-be érkezett offline funkciókat aknázza ki, hogy felkutathassuk a szétszórt dolgokat. 

Az AirTags követőket a felhasználó iCloud-fiókjához kell majd társítani, illetve az iPhone-hoz is, mint például egy AirPods fülhallgatót. Amikor egy címkétől túl messze kerülünk, az iPhone-re értesítés érkezik. Ez hasznos, ha túl távol kerülne tőlünk a bőrönd vagy a kulcs. Az AirTagsről a pontos tech-jóslatok királya, Ming-Chi Kuo is úgy tudja, hogy az idei második vagy harmadik negyedévben indítják be igazán a gyártását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.