Hirdetés

Az Apple-t már nem érdekli annyira a robotautók világa



|

Tavaly igen nagy mértékben csökkentette a sofőr nélküli járművek tesztelését az Apple, 23 autóval 7500 mérföldet tettek meg.

Hirdetés

Az Apple hivatalos adatai szerint a cégnek 69 regisztrált sofőr nélküli tesztjárműve van, ebből pedig 23 volt aktív 2018 decembere és 2019 novembere között. A módosított Lexus RX450h SUV-flotta összesen tett meg 7544 mérföldet tavaly, ami a tesztelés jelentős csökkenését jelzi: 2018-ban ugyanis 79 754 mérföldet futottak az Apple járművei. A rendszer idén ez idő alatt 64-szer kapcsolt le, ami 1000 mérföldre 8,48-as mutató jelent. Ezzel az Apple rendszere a legrosszabb volt Kaliforniában. A csúcstartó régebben a Waymo volt, amelynél az 1000 mérföldes mutató 0,09. 

Hirdetés

A rendszer lekapcsolásának tekintenek minden olyan helyzetet, amikor a sofőr nélküli jármű nem tudja feldolgozni a környezetéből érkező információkat és feltételeket, illetve azt is, amikor emberi beavatkozásra van szükség. Az Apple a kaliforniai hatóságokat arról tájékoztatta, hogy 2018-ban konzervatív módon álltak ehhez a témához, a sofőrök proaktív módon vették át az irányítást, és a szoftvert is erre hangolták. A levél alapján egyébként az Apple rendszere sokkal kevésbé engedte meg a hibákat menet közben, mint a rivális platformok. 

A CNET szerint az 1000 mérföldre vetített mutatót tekintve 0,06 leállással a Baidu rendszere volt 2019-ben a legjobb, a Waymo és a Cruise mutatója 0,08. A szakértők szerint a történtek arra utalnak, hogy 2016-ban tényleg jócskán visszavette az Apple az autófejlesztésre koncentrált erőforrásokat, és bár azóta az önjáró alrendszerekre koncentrált, lehet, hogy végül sosem lesz Apple Car a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.