Hirdetés

Arcfelismerő-kompatibilis szájmaszkot készít egy cég



|

Koronavírus? Védőmaszk? Ez nem tántoríthat el senkit attól, hogy a Face ID-t használja, egy élelmes cég már készíti is a megoldást.

Hirdetés

Ázsiában eleve nagyon népszerű a különféle szájmaszkok használata - ennek okai még a 20. század elejéről származnak, amikor különféle járványok miatt elkezdték alkalmazni őket, ráadásul a keleti hitvilág szerint a betegségek mindig a szájon át kerülnek a testbe, tehát van némi spirituális plusz is abban, miért mászkált eddig is arrafelé mindenki úgy, mintha épp steril műtőbe készülne belépni. A koronavírus felbukkanása ráadásul már világszerte elindította a szájmaszkok "divatját", viszont amolyan first world problem jellegű adalékként felbukkant egy érdekes kérdés: ha valaki szájmaszkban szeretné az újabb iPhone-ok és iPadek arcfelismerőjét használni, megteheti-e valahogy?

Hirdetés

Az Apple az ilyesféle felvetésekre egyelőre nem reagált, pedig többen kifejezetten a cégnek címezték üzeneteiket és tweetjeiket, miszerint kiadhatnának egy olyan patchet a Face ID-hez, amely maszkot hordva is működik. Viszont a jelek szerint valaki más hamarabb lépett, és máris pénzzé tenné a megoldást.

Egy frissen indított weboldalon élelmes vállalkozók egy olyan szolgáltatást kínálnak, amelyben az érdeklődőknek a webes appon keresztül egy nagyobb felbontású fotót kell feltölteniük saját arcukról - az üzemeltetők szerint a kamerával teljesen szemben elhelyezkedő, természetes fényben megvilágított arcképeket várnak. Ezután még lehetőség van arra, hogy apróbb változtatásokat eszközöljünk a feltöltött képen, innentől pedig a cég következik, ami egy szabványos N95 szájmaszkra nyomtatja az arc megfelelő részét. A gyártó állítása szerint ezeket a maszkokat viselve a Face ID tökéletesen felismeri a felhasználókat.

A weboldalon kifejezetten hangsúlyozzák, hogy nem viccprojektről van szó (pontosan úgy fogalmaznak, bárcsak az lenne, de a koronavírust komolyan kell venni). A felhasznált nyomtatási technológia teljesen higiénikus, tehát nem tartalmaz semmilyen szervezetre káros anyagot, a természetes alapanyagú tinták semmilyen módon nem befolyásolják a maszk levegőáteresztő képességét, valamint a védelmi szintjét.

Ahogy elkezdődik a maszkok gyártása, 40 dollárért készítenek el egyet, viszont jelenleg még várólistára kell számítanunk - a weboldal szerint, amíg eleve világszerte hiány van a szájmaszkokból, nem akarják "kapitalista célokból" elkezdeni felvásárolni őket, szóval ahogy megfelelő szintre áll be az ellátás, ők is elkezdik a nyomtatást és kiszállítást. Egy e-mail cím megadásával minden érdeklődő azonnal értesítést kap, ha beindul a nagyüzem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.