Hirdetés

Így oldhatná meg az AR-headsetek egyik nagy problémáját az Apple



|

Mindenkinek jó ugyanaz a méret? Az Apple egyik szabadalma rávilágít, hogyan áll hozzá a témához az óriás.

Hirdetés

Továbbra sincs semmilyen konkrét bizonyíték arra, hogy milyen lesz az Apple AR-szemüvege, egyáltalán létezik-e tényleg olyan, hogy Apple Glasses (vagy iGlasses). Egy frissen előkerült Apple-szabadalom mindenesetre arra utal, hogy létezhet egy fejen hordható eszköz, ami képes automatikusan illeszkedni a viselő fejéhez a maximális kényelem érdekében. Egy érzékelő áramkör valós időben figyelné a lencsék pozícióját viselés közben. Képes lenne az orrot is érzékelni, és ennek megfelelően állítani a lencsék helyzetét, hogy kényelmes legyen a tartalmak megtekintése. 

Hirdetés

A szabadalom igen sokrétű, a rendszer manuális állítására is kitér többek között, sőt a jövőbeli modelleknél még a tekintet követése is felmerült, valamint közelségérzékelő szenzorokkal gondoskodnának arról, hogy az ne fejtsen ki túl nagy nyomást az eszköz az ember orrára. Szemüveges ismerőseink sokat mesélhetnének erről.

A szakértők szerint mindezzel azt oldaná meg az Apple (legalábbis elméletben), hogy mindenki kényelmesen viselhesse az eszközt, illetve komfortos használati élményben legyen része, és így tovább szórakozhasson majd a kiterjesztett valóságban. Az persze egy egészen más kérdés, hogy vágynak-e minderre az emberek, sikeres lehet-e ez a termékkategória, egyáltalán belép-e erre a piacra az Apple. Ráadásul mivel szabadalomról van szó, semmi nem garantálja, hogy valaha is hasznosítja majd a gyakorlatban is az előbb felvázolt ötleteket a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.