Hirdetés

Kukába vágja a koronavírusról szóló, tévinformációs appokat az Apple és a Google



|

A két nagy óriás már azt is korlátozza, hogy kik tehetnek közzé bármit a platformjaikon a koronavírussal kapcsolatban.

Hirdetés

Az Apple és a Google egyaránt elkezdte törölni az olyan appokat, amelyek a koronavírussal kapcsolatosak. Emellett minden ehhez kötődő tartalmat és azok kiadását vissza is utasítja, kivéve az egészségügyi világszervezetektől és a kormányzatoktól származó appok esetében. A CNBC szerint a Google már a koronavírusra sem enged keresni a Play Áruházon belül, az Apple pedig arról értesítette a fejlesztőket, hogy csak jól ismert intézmények tehetnek közzé effajta appokat. 

Hirdetés

Mindezek következménye, hogy a független fejlesztők megoldásait is blokkolják, akkor is, ha a WHO adataira építenek. Az Apple azt vizsgálja, megbízhatóak-e a koronavírusról információkat szolgáltató appok, addig is kizárólag az egészségügyi szervezeteknek és a kormányzatoknak ad zöld utat. 

Hasonló a helyzet a Google-nél is, amely egyébként elég szigorú szabályokkal rendelkezik az érzékeny témák és események kapcsán, és nagy erőkkel igyekszik megakadályozni a visszaéléseket és a tévinformációk, nyerészkedők térhódítását. A tévinformációk ellen nagy erőkkel küzd a Facebook és a Twitter is, az ezzel kapcsolatos reklámokat is próbálják betiltani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.