Hirdetés

Már készül az iOS-es Facebook app sötét módja



|

Képernyőképek bizonyítják, hogy a Facebook dolgozik az iOS-es alkalmazás sötét témáján. Egyelőre viszont még béta sincs.

Hirdetés

Igazából eddig is nyílt titok volt, de végre bizonyíték is van rá képernyőképek formájában, hogy a Facebook végre az iOS-es appot is besötétíti: a WABetaInfo szakértői sikeresen aktiváltak egy rejtett beállítást. A sötét mód azonban még mindig csak fejlesztés alatt áll iOS-re, sem nyilvános, sem béta verzióban nem próbálható ki. A 9to5Mac is hasonló következtetésekre jutott, és a képeik alapján a Facebook inkább sötétszürke témát akar, mintsem feketét. Hasonló témát használ egyébként az óriáscég Androidon is. 

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy a Facebook miért mond le a teljesen fekete színekről, elvégre a sötét mód kedvelőinek jó része épp energiatakarékosságot remél az OLED-kijelzőkön. Persze gigászi különbség azért nem lenne, ráadásul a szemeket így is jobban kíméli a sötétszürke, mint a vakító fehér. A funkció manuálisan lesz majd be- és kikapcsolható, valamint igazodik majd a készülék rendszerbeállításaihoz. 

A fejlesztés még messze nincs kész, a kezelőfelület egyes elemeire bőven ráfér a munka, az eredmény nem egységes. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor tenné elérhetővé a Facebook, de a Messenger még tavaly áprilisban kapta meg a sötét témáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.