Hirdetés

Hamarosan maszkban is feloldhatod az iPhone-od



|

Az iOS 13.5 könnyebbé teszi majd az Apple iPhone-ok zárolásának feloldását, ehhez a maszkot sem kell levenni.

Hirdetés

Az Apple régóta kitart a Face ID arcfelismerő rendszere mellett, azonban ez a megoldás a világjárvány és a maszkviselés időszakában nem számít valami praktikusnak, sőt, sokszor teljesen használhatatlan. Az Apple igyekezett kitalálni valamit az egyre növekvő panaszmennyiség láttán, és a felhasználók az iOS 13.5 legutóbbi fejlesztői előzetesében már fel is fedeztek egy új funkciót, ami segíti az iPhone-ok feloldását úgy, hogy ehhez nem kell levenni az arcmaszkot. 

Hirdetés

Robert Petersen és Guilherme Rambo is arról beszéltek, hogy a Face ID-t alkalmazó Apple eszközök képesek lesznek érzékelni az arcmaszk viselését, és ilyenkor egyből a jelkódos feloldást kínálják fel. Így kicsit könnyebb dolga lesz a felhasználóknak, ráadásul nem kell majd levenniük a maszkot sem. 

Egyelőre nem tudni, hogy az iOS 13.5 végleges kiadásába biztosan bekerül-e ebben a formában a funkció, azt viszont igen, hogy az új, kontaktkövetést segítő API benne lesz. Az Apple és a Google együttműködésében megírt API segítségével a hatóságok olyan alkalmazásokat építhetnek, amelyek névtelenül nyomon követik az embereket, és értesítik őket, ha fertőzött személy közelében jártak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.