Hirdetés

Itt egy újabb jel, hogy az Apple leszámolna az iPhone-ok Lightning portjával



|

Egy új szabadalom alapján üvegbe burkolt iPhone-t tesztelhet az Apple, a vízesésszerű kanyarulatok miatt pedig nem lenne hely a Lightning portnak.

Hirdetés

Az elmúlt években több gyártó is próbálkozott portok és gombok nélküli okostelefonnal, de nem csak ezek vezettek csúfos bukáshoz, hanem az érintésérzékeny hangerőgombok ötlete is (lásd a Huawei Mate 30 Prót). Miközben a Samsung kezdi eltüntetni a készülékek oldaláról az odakerekített kijelzőt, addig más gyártók vízesésszerűen kanyarítanák rá az eszköz mind a négy oldalára a panelt. Valami ilyesmit tesztelhet az Apple is egy frissen nyilvánosságra került szabadalom alapján. 

Hirdetés

Az üvegbe burkolt iPhone-on értelemszerűen nincs Lightning port, mindez pedig azért is keltette fel sokak figyelmét, mert az EU nyomásának hatására az Apple kénytelen lehet majd USB-C-re váltani. A megelőzőcsapás persze az lenne, ha az Apple fogná magát, és eltüntetné a készülékeiről a töltőcsatlakozót. Az persze már más kérdés, hogy ez a felhasználóknak mennyire lenne jó, a vezeték nélküli töltés a szakértők szerint a sok fejlesztés ellenére is lassabb, mint a vezetékes, és nincs jó hatással az akkura hosszú távon a plusz hőtermelés miatt. 

Azt nehéz lenne megmondani, hogy mekkora sikere lenne egy mind a hat oldalon sima üvegházba burkolt iPhone-nak, ahogyan azt is, tényleg piacra dobna-e ilyesmit az Apple, ráadásul csak vezeték nélküli töltéssel. A szabadalom mindenesetre arra utal, hogy az ötlet mindenképp felmerült. A pletykák szerint 2021-ben érkezhet először portok nélküli iPhone. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.