Hirdetés

Az Apple kiveszi a Safariból a Flash-t



|

Az egykor oly népszerű médiaplatform koporsójába az Apple is bever még egy utolsó szöget.

Hirdetés

Nem túl nagy meglepetés, de az Apple is elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy végleg kiszedje a Flash-támogatást a Safari böngészőjéből. A cég sokat kritizálta az egykor  népszerű médiaplatformot, és az iOS alatt soha nem is támogatta azt. Még asztali környezetben is kellett egy letölthető kiegészítő. Ha viszont elkészül a legújabb frissítés, többé azzal sem lesz Flash-támogatás. 

Hirdetés

Az Adobe interaktív webtechnológiája 1996 óta van jelen, eleinte főként játékokhoz és animációkhoz használták a böngészőkön belül. A médialejátszást is támogatta, egy darabig a YouTube is erre épített. Sajnos azonban nem csak sérülékeny volt, adathalászatra is sokan használták, hamis frissítéseket ajánlottak, majd személyes adatokat gyűjtöttek és PC-ket fertőztek a támadók. 

A HTML5 végül nagyrészt lecserélte a Flash-t, az Adobe 2020 végére szünteti meg a támogatást. A 2017-es döntés óta a legtöbb tech óriás már leszámolt a Flashsel. Jövőre a Flash Player és a kapcsolódó tartalmak csak az Internet Archive adatbázisában lesznek elérhetőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.