Hirdetés

Tovább bírja a MacBookok akkumulátora a macOS új frissítésének hála



|

Egy új funkciónak hála okosabb lesz az akkumulátorkezelés a macOS Catalina 10.15.5 verziószámú rendszerben.

Hirdetés

Az Apple a napokban jelentett be egy kisebb változtatást a macOS-hez, ami a MacBookok akkumulátorának kezeléséhez kapcsolódik, és hosszú távon az energiaforrás minőségét is tartósabban megőrzi. Az ehhez kapcsolódó új funkció a macOS Catalina 10.15.5 verziójában érhető el először, elsőként egy fejlesztői buildben, majd a bétában, idővel pedig a nyilvános, stabil változatban is benne lesz. Az Apple szerint a funkció folyamatosan figyeli majd a töltési szokásokat és az akku hőmérsékletét, és apró változtatásokat eszközöl a töltési folyamatban. 

Hirdetés

A cél az, hogy lassítsák az akku öregedését, és így kitolják az élettartamát. Ez elég fontos dolog, hiszen a modern MacBookokban sok más hardverhez hasonlóan az akkumulátort sem tudják a felhasználók maguknak kicserélni. A mostani funkciót alapból bekapcsolja majd az Apple, de igény szerint letiltható lesz, az adatokat pedig senkivel nem osztják meg, csak az Apple kapja meg, ha diagnosztikai információk megosztását vállaljuk. 

A feltételezések szerint ezzel elkerülhető lesz az akku idő előtti öregedése, vagyis a jelenlegi üzemidőket hosszabb távon tudják majd produkálni a MacBookok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.