Hirdetés

Műholdakról küldene adatokat az iPhone-okra az Apple



|

Internet nélkül, műholdakon keresztül küldené le 2025-től az adatokat a mobiljaira az Apple.

Hirdetés

A Bloomberg nemrég arról számolt be, hogy az Apple egy újabb titkos projekten dolgozik. Ez most az Apple eszközök közötti kommunikációt fejlesztené. 

Hirdetés

A kommunikáció és az adatok cseréje ugyanis műholdakon keresztül történne az iPhone, iPad és MacBook készülékek irányába. A pletyka rögtön azután kapott szárnyra, hogy kiderült: az Amazon műholdgyárat épít, hogy versenyezzen a SpaceX-szel. 

Az Apple célja az lehet, hogy nagy sebességgel forgalmazzon adatokat, de internetkapcsolat nélkül. Így az Apple még nagyobb irányítást gyakorolhat, miközben csökken a szolgáltatókkal szembeni függősége. A megoldás továbbá új funkcióknak is teret adhat, például jobb helyszolgáltatásoknak. 

A projekt állítólag még 2017-ben indult el, amikor a Google-től ehhez külön szakembereket is igazoltak, majd megbeszéléseket folytattak műholdtémában a Boeinggel. A fejlesztések korai fázisban tartanak, így szinte bármi, akár politikai okok is keresztül húzhatják az esetleges 2025-ös startot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.