Hirdetés

Minden eddiginél olcsóbb lesz az új Apple Pencil



|

Az eszköz USB-C támogatással jelenik meg, de több korábbi funkciónak is búcsút mondhatunk a nyomott árért cserébe.

Hirdetés

Az Apple Pencil története 2015-re nyúlik vissza, amikor is megalkották az első, akkor még csak iPad Próval működő változatát. Az eszköz jó választás lehet azoknak, akik szeretnek rajzolni, szabadkézzel jegyzetelni, de nem akarnak ehhez papírt használni, vagy csak nem kívánnak a leírtak/lerajzoltak utólagos digitalizálásával bíbelődni.

Nagy csalódás volt az elmúlt hetekben, hogy kiderült, az Apple nem készül új táblagépet kiadni idén. A hagyományosan októberben esedékes bemutató helyett többen egy új Apple Pencil 3 megjelenését sejtették. Nem volt elrugaszkodott az ötlet, hiszen az utolsó, már minden iPaddel kompatibilis Apple Pencil 2 2018-ban jelent meg. Végül csak a napokban derült ki, hogy nekik sem lett teljesen igazuk.

Hirdetés

A cég saját bejelentése szerint a jövő hónapban fog megjelenni a termék történetének legolcsóbb változata. A 36 990 Ft-os terméket értelemszerűen úgy tudják piacra dobni, hogy több kényelmi és egyéb funkciót is feláldoznak az olcsóság oltárán. Ezzel a lépéssel egy olyan vásárlói csoportot céloznak meg, aminek fontos, hogy egy termék ára ne szálljon nagyon el, és akik már korábban is szerettek volna egy Apple Pencilt, de sokallták az árát.

Az iPad-kiegészítő a töltéshez és a párosításhoz egy csúszósapka alatt található USB-C portot használ. Ez azt is jelenti, hogy a teljesen vezeték nélküli működésre továbbra is csak a 2-es széria képes. Az olcsó model nem fog továbbá dupla koppintással szerkesztő eszközt sem váltani, és a nyomás erősségétől függő ecsetvastagság megválasztása is hiányozni fog belőle. Mágnesesen rögzíthető bármely támogatott iPad oldalához, és bár nem kezd el vezeték nélkül töltődni, az energiatakarékosság érdekében alvó módba kapcsol.

A jóárasítás egyébként támogatja az iPadOS17-tel érkezett új jegyzetelés funkció elterjesztését is. A Freeform, a tavaly az iPadOS 16 rendszerrel bevezetett alkalmazás további jelölőeszközöket kapott, a Jegyzetek alkalmazás pedig mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PDF-eket és beszkennelt dokumentumokat nézzenek meg és rajzoljanak rájuk.

Az új Apple Pencil minden USB-C támogatással bíró iPaddel együttműködik, beleértve a 10. generációsat is. A felsőoktatásban tanulók és dolgozók még olcsóbban szerezhetik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.